“Aydınspor aşkı çok büyük”

“Aydınspor aşkı çok büyük”
ABONE OL
Aydınspor’da hırsıyla ve attığı gollerle dikkat çeken Emir Utkun, İstanbul’da doğup sonradan şehre gelmesinden dolayı Aydınspor’un büyüklüğünü daha iyi kavradığını söylerken, “Aydınspor aşkı çok büyük” dedi.

TÜRKER KOCAKAHYA'NIN ÖZEL HABERİ - Utkun, futbol yolculuğuna başladığı ilk dönemden forvet olmasına rağmen defans oynadığı bu sezona kadar kariyerini anlattı. 

İstanbul’da başlayan futbol kariyerine ailevi nedenlerden dolayı Aydın’da devam eden Emir Utkun’u Aydınspor tribünleri yakından tanıyor. Hırsı, kazanma isteği ve fedakarlığını her maç sahaya yansıtan Utkun, formasını giydiği Aydınspor’a da aynı zamanda hayran. Şehre dışarıdan geldiği için kulübün büyüklüğünü daha iyi kavradığını belirten 33 yaşındaki futbolcu, forvet oyuncusu olmasına rağmen defansta oynadığı bu sezonu değerlendirdi. Futbolculuğun yanında beden eğitimi öğretmenliği de yaparak öğrencilerine de ışık tutan Utkun ile Aydınspor’u, kariyerini, taraftarı kısacası futbola dair bir çok şeyi konuştuk. Söz defanstan gelip gollerine devam eden Utkun’da.    

aydinspor-aski-cok-buyuk-ozel-roportaj-157887-fea5c3159559fe2167ff3e89d47ef4dc.jpg

Kendini tanıtır mısın?
26/01/87 İstanbul doğumluyum. İlkokul, ortaokul ve liseyi İstanbul da okudum. Adnan Menderes Üniversitesi  BESYO mezunuyum. Özel Ege Atabey Koleji’nde beden eğitimi öğretmeniyim.

Futbol yolculuğun nasıl başladı?
Futbola İstanbul'da oturduğum ilçenin takımı Kartal Çavuşoğluspor da başladım. 1 sene sonra Kartalspor alt yapısına transfer oldum.

Aydın’a gelme süreci nasıl oldu?
U14 yani B genç oynarken ailem Aydın’a taşındı. Bende mecburen Aydın’a geldim ve futbola bu şehirde devam ettim.

Profesyonel lig macerası nasıl geçti?
Aydın’a geldikten sonra eski adı Aydın Belediyespor olan sonra Aydınspor 1923 olarak isim değiştiren kulübün alt yapısına seçildim. 2 yıl A genç 1 yıl A takımda oynadıktan sonra profesyonel oldum. Benim için harika bir tecrübe oldu. İyi de bir sezon geçirmiştim ama maalesef yanlış tercihlerim sebebiyle bu macera benim için kısa sürdü.

Aydın’da farklı takımlarda forma giymek nasıl bir duygu?
Aydın’ın hemen hemen her ilçesinde futbol oynadım. Kuyucak Pamukören’den Kuşadası’na kadar insanlarını tanımam açısından harika bir duygu ve tecrübeydi.

aydinspor-aski-cok-buyuk-ozel-roportaj-157887-ae2e949f67f3d5bcd987746435a71281.jpg
Kariyerinde unutmadığın bir maç var mı?
Kariyerimde unutamadığım maç. Profesyonel olarak oynadığım ilk maç olan Tavşanlı Linyitspor maçıydı. 3-0 mağlupken Dk. 83 den sonra 4 gol atıp maçı çevirmiştik. Benim de gerçekten çok iyi oynadığım ve skora katkı yaptığım bir maçtı.

Aydınspor senin için ne ifade ediyor?
AYDINSPOR benim için çok şey ifade ediyor. Ben Aydın’a şehir dışından geldiğim için büyüklüğünü daha iyi kavradığımı düşünüyorum. Çünkü kıyaslama yapabiliyorum. Diğer kulüplerle kıyaslama yapabiliyorum. AYDINSPOR deyince aklıma Mehmet Anbarlı, Amani geliyor. Çocukların maçlara girmek için verdiği çaba, Fenerbahçe’ye deplasmanda 6 gol atan takım geliyor. Ama maalesef yıllar içinde geldiği bu durumdan çok üzülüyorum.

Siyah-beyazlı taraftarı için ne söylersin?
Asi Kankalar Aydın ili ve kulübü için gerçekten büyük bir şans ve bu kulüp eski günlerine gelecekse eğer bu onların sayesinde olacak.

aydinspor-aski-cok-buyuk-ozel-roportaj-157887-5191999f2b59cca77883b18330463a35.jpg

Takım sence nasıl bir sezon geçirdi?
Takım olarak genç ve dinamik bir takımdık.  Zor şartlar altında adaletsiz bir şekilde mücadele ettik. Saha dışı problemleri bir şekilde savuşturuyorduk ama saha içindeki hakem hatalarını yenemedik ve maalesef genç oyuncular için çok değerli olan play-off grubuna kalamadık. Ama gerçekten şartlarımızı biraz olsun eşitleyebilseydik biz bu sene play-off grubuna kalacaktık bundan takım olarak emindik. Ama çok engellendik.

Kendi adına sezon nasıl geçti?
Kendi adıma sezonu iyi geçirdiğimi düşünüyorum. 5 gol 7 asist ile ilk gurubu tamamladım.

Forvet olmana rağmen defansta oynamak nasıldı?
Genç oyuncumuz Mert Uğurlu’nun Tuğla maçında sakatlanmasıyla birlikte kadromuzun da darlığı sebebiyle hocamızın içeriden çözüm bulması gerekiyordu. Yaptığımız toplantılarda ve birebir görüşmelerimiz de benim oynamama karar verdik sağ bekte.  İlk maçım olan İsabeyli’de iyi bir performans gösterince sezonu o mevkide tamamladım diyebilirim.

Takımda en iyi anlaştığın isim kim?
Takımda harika bir arkadaşlık ortamı vardı. Tek tek yazamayacağım için özür diliyorum şimdiden ama Şahin Öğmen’le uyumumuz çok iyiydi.

aydinspor-aski-cok-buyuk-ozel-roportaj-157887-8254ae54bc4bdb593459eeaba39ce4ed.jpg

Sence kırılma maçı hangisiydi?
İsabeyli Şırlanspor deplasmanı diyebilir. 

Yeni sezon için bir planın var mı?
Yeni sezon için daha erken. Bu sezon bile daha bitmemişken plan yapmak zor ama benim de gelecek sezon için güzel planlarım var inşallah.

Kaç yaşına kadar futbol oynamak istiyorsun?
Şuan 33 yaşındayım ama kendime çok iyi bakıyorum. 1-2 yıl daha oynayıp hep hayalim olan hocalık evresine geçmeyi planlıyorum ve kendimi bu yönde geliştiriyorum.

Kariyerinde hedeflerin neler?
Kariyerimde bu saatten sonra gençlerin biraz olsun kariyer geleceklerine ışık tutabilmek tecrübelerimi aktarabilmek. Kariyerime antrenör olarak başarıyla devam etmek.

Altyapıda futbola yeni başlayanlara ne önerirsin?
Yetenekleriniz sizi iyi noktalara getirebilir ama orada sizi karakteriniz  tutacaktır. Sözünü öneriyorum

Futbol dışında nelerle uğraşıyorsun?
Öğretmen olduğum için sporun hep içindeyim. Okçuluk antrenörüyüm aynı zamanda okçuluk,  tenis, yüzme hepsiyle yakından uğraşıyorum.

Koronavirüs sürecinde antrenmanlarını nasıl yapıyorsun?
Eşimin bayanlara özel spor salonu var. Malum covid-19 sebebiyle kapanmasından dolayı reformer yaparak formumu korumaya çalışıyorum.

aydinspor-aski-cok-buyuk-ozel-roportaj-157887-477ed4394582fa19ff7ce52e63414aa3.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.