'Aydınspor' Canımdan Bir Parça

'Aydınspor' Canımdan Bir Parça
ABONE OL
Herkes onu 'Okay' olarak bilse de onun adı 'Onur Kaygısız'. 38 yaşındaki Onur Kaygısız ömrünün 20 yılını Aydınspor tribünlerinde harcadı. Ne gece dedi, ne soğuk, ne de uzak.. 

AHMET ÇELİK'İN ÖZEL HABERİ- Aydınspor'un amatör liglere düşmesini içine sindiremeyen 'Okay' tribünlerde ki yerini gençlere bıraktığını söylüyor.. 'Canımdan bir parça Aydınspor, içimden de atamam ki..'


Herkes seni 'Okay' olarak biliyor ama adın 'Onur' değil mi?

Herkes beni 'Okay' olarak biliyor ama değil.  Aslında Onur Kaygısız. Onur'un 'O' su ve Kaygısız'ın başında ki 'Kay' birleşip 'Okay' oldu. Liseden beri Okay olduk. Onur'u kimse bilmez, herkes Okay der.. Ailem dışında herkes Okay diye bilir.

Kaç yaşlarında ve nasıl başladı futbola ilgin?

Futbola ilgim 16 - 17 yaşlarımda başladı. Lisede okurken babam alıştırdı futbola. Babamın da Aydınspor 'a ilgisi çok fazlaydı. Lise de okurken her hafta sonu maça giderdim, hiç kaçırmazdım. Maçlara gittiğim halde dersleri de ihmal etmezdim. Deplasmanları da hiç ihmal etmez giderdim. Sanırım 18 yaşımdayken bir Eskişehir deplasmanı vardı. Otobüsü kaçırmıştım. Çok üzülmüştüm..20 senemi tribüne harcadım. Çok emek verdim. Aydınspor tribünlerinde  çok emeğim vardır. Helal hoş olsun .Her maç için anonsa çıktım. Her hafta iç Saha için pankart astık, deplasmana gidip astık. Bazen tek başıma asardım, sökerdim. Davullar evde olurdu. Arkadaşlar; genç çocuklar alırdı hep, yardım ederlerdi. Deplasman listesi için, giderken herkesi tek tek arar, mesaj çeker, ulaşırdım. Liste yapardım.  İnternet sitelerinde paylaşım yapardım. Deplasmanlara giderken hep en önde otururdum. Marşlar eşliğinde stada giderdik. Coşkuluyduk hiç susmazdık. Yeri geldi çok üzüldüm yeri geldi çok sevindim. Çok güzel günlerde gördüm, üzüntülü günlerde oldu. Ama hiç sevdamızı, armamızı yalnız bırakmadık. Deplasman maçları sayesinde 40 kadar il ve bir o kadar ilçe gördüm..

 

'AYDIN'DA YAŞAYAN HERKES AYDINSPOR'U DESTEKLEMELİ'

Aydın ve Aydınspor.. bu ikisi senin için neyi ifade ediyor?
Aydın ve Aydınspor bir markadır..Aydın'da yaşayan herkes Aydınspor'u Tutmalıdır.. Şehrinin takımına sahip çıkmak güzel ve gurur verici bir olaydır.. Aydın Şehrinde seyirci potansiyeli çok yüksek.  Süper Lig görmüş geçirmiş, zamanında Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi takımları yenen büyük bir camiadır... Aydınspor şehrin en önemli markasıdır, sahip çıkılmalıdır. Büyük bir camia olduğu için şu an süper amatör de olması beni çok üzüyor. Bu şehir, bu taraftar en iyi yerleri  hak ediyor ama şu an ki durum oldukça üzüntü verici bir durum...

 

İlk gittiğin Aydınspor maçını hatırlıyor musun?

İlk Gittiğim maç Göztepe deplasmanı İzmir Atatürk Stadıydı. Gece maçıydı..98- 99 yılı sanırım baya oldu tabi ki...

Yıllarca Aydınspor'un iç saha ve dış saha maçlarını hiç kaçırmadın. Peki günlük yaşamını, planlarını maçlara göre mi yapıyordun?

20 Yıl iç saha dış saha maç kaçırmadım. Nadiren hastalık sağlıktan tabii ki kaçırdığım maçlar oldu...Tek başıma İzmir'e gittiğim deplasmanlar da oldu. 1 gün önce İzmir de akrabam da kalıp, maça oradan geçerdim. İzmir deplasmanları genelde hep güzel ve baya olaylı olmuştur..Altay maçları hariç diğerleri Göztepe, Karşıyaka, Buca maçları hep olaylı olurdu..Olaylar istenmeyen şeylerdir ama baya  olaylar olurdu. Bizim zamanımızda olaylar çok fazlaydı. Şimdi cezalar ağırlaştı. Spor; dostluk ve centilmenliktir...

 

Seni en çok üzen maç hangisi oldu? Bir de en çok sevindiğin maç?

Beni en çok üzen maç son maç Tuzlaspor  deplasmanıydı. Aydınspor 1923'ün küme düştüğü maçtı.. Çok üzülmüştüm Aydın'a gelene kadar kahır, üzüntü içindeydim. Ertesi gün  de işe gitmemiştim.. En sevindiğim maç 1923'ün Bölgesel amatör Lig de ki Çiğli maçıydı. 3.Lige çıktığımız maçtı. Anlatılmaz yaşanırdı, yaşadık. O gün stadyum full, taraftar müthişti. Çok güzeldi her şey..

 

'KARLI BİR HAVA DA SİVAS YOLCULUĞU'

Gittiğin en uzak deplasman neresiydi?

Gittiğim en uzak deplasman Sivas deplasmanıydı. Soğuk, karlı bir kış günü, 20 saat yol gidip 20 saat gelmiştik. 1- 0 da yenilmiştik. 1 otobüs içinde 30 kişi kadar gitmiştik. Bir de Yozgat deplasmanı vardı uzak..Zaten deplasmanları hiç kaçırmazdım hep giderdim.

'AYDINSPOR SAYESİNDE ÇOK BÜYÜK DOSTLUKLAR EDİNDİM'

Bu kadar fanatik olmanın hayatına kattığı iyi ve kötü şeyler nelerdi?

Bu kadar fanatik olmamın hayatıma kattığı en iyi şey, güzel insanlar, abiler, kardeşler edindim. Aydınspor'u sevdim. Kötü şeyler ise, bazı sevdiğimiz abiler, kardeşler vefat etti. Çok üzüldüm. Vefat haberleri beni derinden yaraladı.

Aydınspor'u Süper ligde görememek.. hatta amatör ligde olduğunu görmek. Bize biraz anlatır mısın bu süreci?

Aydınspor'u Süper Lig de görememek tabi ki üzücü. Böyle önemli bir markanın, taraftar potansiyeli olan şehrin süper amatör lig de olduğunu görmek çok üzücü.. Keşke Aydınspor'u daha iyi yerlerde görsek, hem şehir hem esnaf her yer kazanır.. Aydınspor'un Süper Amatör Lig de olması çok üzüntü verici bir durum. Aydın'ın zenginleri takıma sahip çıksa bu takım yeniden ayağa kalkar. İnşallah göreceğiz. Biraz zaman alır bence amatörden profesyonel liglere dönmek. Kolay iş değil. Maddi desteksiz olmaz. Maddi manevi destek olmak lazım. Aydınspor'a sahip çıkılmalıdır ve Aydın'ın zenginleri bu duruma el atarsa kalıcı gelirlerle bu takım yeniden ayağa kalkabilir. Biraz daha zamana bırakmak gerek..

 

'YERİMİ GENÇLERE BIRAKTIM'

Tribünleri artık bıraktığını söyledin. Neden bıraktın çok sevdiğin stadyumları? Tribünsüz, o atmosfer olmadan yaşayabilecek misin?

Tribünleri hem  işim gereği, hem yaşımdan dolayı, hem de artık beni yorduğu için bırakma kararı almıştım. Bu kararı alalı 3- 4 sene kadar oldu.. Artık gençlere bıraktım yerimi. Gençler gerekeni yapacaktır biliyorum. Herkese teşekkür ediyorum. Var olsunlar.


Gittiğin stadyumlarda en beğendiğin hangisi oldu?

Gittiğim en güzel stadyum Çanakkale 18 Mart Stadıydı. Deplasman gece maçıydı yıl 2000 sanırım..

En beğendiğin teknik adam ve unutamadığın  oyuncu?
En sevdiğim Teknik direktör Selahattin Dinçel di..Efendi. Süper, Adam Gibi adam hocadır... Unutamadığım futbolcu; Aydınspor' da Fatih Dereli (Komando Fatih)1923 de ise Mehmet Murat Uçar'dı...

'AYDINLI OLMAK ŞEREF, GURUR, ONUR'DUR'

Aydınlı olmak senin için ne ifade ediyor?

Aydınlı olmak; şeref gurur, onur'dur.. Aydın'a, Aydınspor'a sahip çıkalım. Şehrin markası o. Her yer de yaşatalım. Nerede olursa olsun.. Aydınspor İnşallah daha iyi yerlere hak ettiği yerlere gelir. Şehir de bu güç ve potansiyel var..
Aydın'ın güzel insanlarına, herkese Selam ve Sevgiler..


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.