Ayşe Özdemir, Milletvekili Yavuz’un sözlerine tepki gösterdi

Ayşe Özdemir, Milletvekili Yavuz’un sözlerine tepki gösterdi
ABONE OL
CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un İncirliova İlçe Kadın Kolları Başkanlığı kongresinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik sarf ettiği sözlere tepki gösterdi.

AK Parti İncirliova İlçe Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi yaptı. Kongrede Genel Merkez tarafından daha önce atanan AK Parti İncirliova Kadın Kolları Başkanı Hatice Budak bu kez seçilerek başkanlık göreve geldi.

 

Kongrede konuşma yapan AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik açıklamalardı bulundu. Milletvekili Yavuz, 25 Ekim 2019’da Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Akademik Yılı Açılış Töreni öncesinde AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu arasında yaşanan omuz atma konusunu gündeme taşıdı. Yavuz, Çerçioğlu’nun vaat etmeden seçimi kazandığını savunarak şöyle konuştu:

Elimizden geldiği kadarıyla dört milletvekili olarak bütün yatırımlarda, yönlendirmelerde gayret gösteriyoruz. Ama bu olayın bir ayağı da belediyelerdir. Birlik ve beraberlik içinde fitneye fırsat vermeden Cumhur İttifakıyla birlikte yürüyeceğimize ben inanıyorum. Bu dönemde iki büyükşehir belediye seçimi geçirdik. Nasıl kadın-erkek eşitliği varsa karşımızdaki rakibimizin de biz açısından eşit davranışları muhatap olması gerekiyor. Geçtiğimiz seçimlerde maalesef böyle bir hata yaptık. Dedik ki karşımızdaki annedir, kadındır naif şekilde bir mücadeleye gittik. Bugün bu mücadeleyi görüyoruz ki eksik yapmışız. Eksik yapınca da bu vebal bizim boynumuzun borcu oluyor. 2014 yerel seçimlerinde vaat etmiş olduğu vaatlerin yüzde 13’lük kısmını yerine getirdi. Hiçbir vaadi olmadan seçimleri kazandı. Algı yaparak ve de biz birazcık gevşek davranarak seçimi kazandı. Son başbakan Binali Yıldırım, ADÜ’ye gelmişti. Omuz atma olayı gündeme gelmişti. KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’ın kendisine omuz attığıyla ilgili kendi tarafının bir beyanı oldu. Daha sonra bu yaşananların organizasyon olduğu ortaya çıktı. Kadın olmasından dolayı naif davrandığımız hanımefendi çıkıp da ‘Mustafa bey bana omuz atmadı’ demedi. Basit konulardan gündemi tutuyorlar. Bizim artık daha uyanık olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

ÖZDEMİR, MİLLETVEKİLİNİN SÖZLERİNİ NEZAKETSİZ VE SAYGISIZ BULDU

Bu açıklamalar üzerine CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, Milletvekili Yavuz’un açıklamalarını eleştirip bir anneye sarf edilen sözleri nezaketsiz ve saygısız bulduğunu söyledi.

 

Yavuz’u eleştiren Özdemir’in açılması ise şöyle: “Gün geçmiyor ki Aydın’da siyaset yapan AKP yöneticileri, vekilleri; hizmet açıklarını, basiretsiz temsil düzeylerini, iş bitirmekten uzak vizyonlarını, yanlışlar üzerine bina ettikleri polemiklerle taçlandırmasınlar. İşte size yeni bir örnek; AKP vekili Metin Yavuz, bugün, yine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımıza, bir kadına, bir anneye karşı; nezaketsizce, saygısızca ifadeler içeren bir hitapta bulunuyor. Siz hala daha bir kabalığı hem de yeni bir kabalık ile savunur haldeyseniz, sizin daha ne kadar küçülebileceğinizi ben kestiremiyorum. Bütün bu ifadelerinizi Aydın kadınları olarak size iade ediyoruz. Ve buradan sizi, bu çirkinliğinizle birlikte şehrimizin engin yürekli kadınlarının vicdanına havale ediyoruz. Siz bir kadına karşı ifadelerinizle bu kadar küçülmüşken, elbette sizi mahkûm edecek bir yer bulunacaktır.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.