AYSO Haziran ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

AYSO Haziran ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
ABONE OL
Aydın Sanayi Odası (AYSO) Meclis Bakanı Gökhan Maraş başkanlığında Haziran ayı meclis toplantısı yaptı. 

(ABDURRAHMAN FIRAT ) Toplantıya, meclis ve komite üyelerinin katılımı ile Örsdemir Balkan toplantı salonunda gerçekleştirildi. Gelir – gider durumu ve mizan hakkında bilgiler veren AYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Yılmaz; Haziran ayında gerçekleşen faaliyetler hakkında da bilgilendirmede bulundu.
Yılmaz, ‘’Üniversite-Sanayi iş birliğini geliştirmek üzere; odamız ve ADÜ Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi arasında TÜBİTAK projesi için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Proje çalışmaları kapsamında odamızı ziyaret eden Doç. Dr. Hüseyin Şenkayas, Doç. Dr. Ece Armağan ve Dr. Esma Durucal ile değerlendirmeler yapıldı. Bu proje ile firmalarımızın dijitalleşme süreçleri ve Endüstri 4.0 ile ilişkisinin belirlenmesi ve geçiş süresince yaşadıkları sorunların giderilmesini amaçlıyoruz. Haziran ayında odamıza Aydın Vergi Dairesi Başkanı Cemil Müsevitoğlu ve Ekonomi Kulübü Aydın Şube Başkanı Yıldıray Servet Çınar ve kulüp üyeleri ziyarette bulundular. 13 Haziran tarihinde ise üye firmalarımızın da katıldığı ‘Finansal Tablolardan Yararlanarak Kârlı Şirket Yönetimi Eğitimi’ gerçekleştirildi’’ dedi.

AYSO olarak üretim ve ihracata verdikleri öneme değinen Yılmaz, ‘’İhracatı arttırmak için yeni bir proje yürütüyoruz. İhracat yapmak isteyen, ihracat yapan ancak istediği seviyeye ulaşamamış pazar ve müşteri arayışı içinde olan üyelerimiz için atölye çalışması yapıyoruz. Bu kapsamda, uzun yıllar yurt içinde önemli holdinglerde ihracat sorumlusu olarak çalışmış Dış Ticaret ve Danışmanlık Uzmanı Fahrettin Koşan ve Odamız ile Aydın Ticaret Borsası girişimleri ile faaliyete geçen Eximbank Aydın İrtibat Sorumlusu odamız personeli Selda Atay ve Odamız Genel Sekreterinden oluşan bir ekip ile bu üyelerimizi ziyaret ediyoruz. İhracat seviyelerini ve yaşadıkları sorunları anlayarak atölye çalışması yapıp, ikinci ziyarette de bu çalışmanın sonuçlarını uygulamalı olarak gösteriyoruz. 10 gün içinde 15 üye ziyareti yapıldı. Üyelerimizden çok iyi geri dönüşler alıyoruz’’ dedi.
Toplantı, Halkbank KOBİ Müşteri İlişkileri Yetkilisi Mehmet Koçak’ın ‘’İVME Finansman Paketi’’ ile ilgili sunumu ile devam etti. Koçak, ‘’Ülkemizde ithalat bağımlılığı yüksek, dış ticaret açığı veren, istihdama katkı oranı ve ihracat/döviz gelirleri potansiyeli yüksek sektörlerin desteklenmesi hedefiyle ‘İVME Finansman Paketi’ oluşturulmuştur. Paket kapsamında makina imalatı yapan firmalardan yatırım kapsamında yeni ve yerli makine alımı yapacak firmaların yatırım ve yatırıma bağlı işletme kredileri ihtiyacı karşılanacaktır. Yeni ve yerli makine alımları için satıcı firmadan Yerli Malı belgesi temini zorunludur. İVME Finansman Paketi kapsamında kullandırılacak yatırım kredilerinde; KDV dâhil satış teklif mektubu/sözleşme/proforma fatura/kesin fatura vb. bedelinin azami yüzde 85’ine kadar kredilendirilebilecektir’’ dedi

ayso-haziran-ayi-meclis-toplantisi-gerceklestirildi-113409-8d5121fd7d32aea27e2780a27699358f.jpgayso-haziran-ayi-meclis-toplantisi-gerceklestirildi-113409-91215bbd7694ee842e2ab4d85310a792.jpgayso-haziran-ayi-meclis-toplantisi-gerceklestirildi-113409-b8f486e50ceac3117820d56b02ef2882.jpgayso-haziran-ayi-meclis-toplantisi-gerceklestirildi-113409-d0b5dced1bfd2bc5b59147e211264a18.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.