AYSO Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

AYSO Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
ABONE OL
Aydın Sanayi Odası (AYSO) Nisan ayı meclis toplantısını yaptı.

( ABDURRAHMAN FIRAT) AYSO, 2018-2022 Dönemi 13 Sayılı Meclis Toplantısı AYSO Meclis Başkanı Gökhan Maraş’ın başkanlığında, meclis ve komite üyelerinin katılımı ile Örsdemir Balkan toplantı salonunda gerçekleştirildi. 

Gelir – gider durumu ve mizan hakkında bilgiler veren AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Nisan ayında gerçekleşen faaliyetler hakkında da bilgilendirmede bulundu.

Nisan ayı içerisinde Kent Meydanında 8. Aydın İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı ile Kariyer Günleri Fuarı gerçekleştirildiğini belirten Şahin, “Fuara 26 üyemiz katıldı. İş arayan vatandaşlarımız fuardaki üyelerimizin stantlarını ziyaret ederek iş başvurusunda bulundular. Odamız koordinatörlüğünde faaliyetlerine devam eden ve 11 Nisan’da ilk toplantılarını odamızda gerçekleştiren Aydın Genç Girişimciler İcra Kurulu çalışmalarına başladı. Başkan Hilmi Duruoğlu başkanlığında gerçekleşen ikinci toplantıları ise 18 Nisan’da Aydın Ticaret Odasında gerçekleşti’’ dedi.
Ekonomik değerlendirmelerde bulunan Başkan Şahin, “Özellikle, Serbest Bölge’nin kurulmasıyla Aydın ekonomik olarak daha da iyi yerlere gelecektir. Efeler- Yeniköy sınırları içinde 600 dönümlük bir yer ayrıldı, fizibilitesi yapılıyor. AYSER’ in en kısa sürede faaliyete geçmesi için yerelde ön talepte bulunan 25 sanayici üyemiz dışında bu yatırımı sürükleyecek lokomotifliğini üstenecek ulusal veya uluslararası çapta faaliyet gösteren bir yatırımcıya ihtiyaç var.” dedi.

EXİMBANK’TAN İHRACATÇIYA 44 MİLYAR DOLAR DESTEK
Eximbank Bölge Müdürü Ferhat Fırat, Eximbank destekleri ve kredileri hakkında bilgilendirmede bulundu. Fırat, “Geçen sene 44 milyar dolar destek sağladık. Sadece kredi vermiyoruz. Sigorta hizmeti de veriyoruz. Eximbank'ın Ege Bölgesine olan desteği yüksek orandadır. Firmalarımızı yüksek faizlerden kurtarmaya çalışıyoruz. Biz sadece ihracatçıya destek veriyoruz." ifadelerini kullandı. 
Sunum sonrasında AYSO Meclis Başkanı Gökhan Maraş ve AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Meclis Başkan Yardımcısı Sermin Kırıcı ve Eximbank Bölge Müdürü Ferhat Fırat’a oda hediyelerini takdim ederek, teşekkür etti.

ayso-nisan-ayi-meclis-toplantisi-gerceklestirildi-104301-3e19d0e0c25d693a4feb1c3bcf740a81.jpgayso-nisan-ayi-meclis-toplantisi-gerceklestirildi-104301-87987dac5d09178cb74fc1bd8ea4a054.jpgayso-nisan-ayi-meclis-toplantisi-gerceklestirildi-104301-feef10bb2ebe5d3f3045fa15151dae0f.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.