AYTER Projesi hazırlıkları sürüyor

AYTER Projesi hazırlıkları sürüyor
ABONE OL
Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Ilıcabaşı Mahallesinde bulunan AYTER alanına yapmayı planladıkları 5 yıldızlı otel ve rekreasyon alanın çalışmalarının sürdüğünü ve herhangi bir geri adımın söz konusu olmadığını belirtti.

(ABDURRAHMAN FIRAT ) Aydın kamuoyunda AYTER alanına yapılması planlanan 5 yıldızlı termal otel ve sağlık kompleksini yapacak yatırımcının bulunmadığı gerekçesiyle projenin durdurulduğu yönündeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.
Vali Yavuz Selim Köşger, geçtiğimiz günlerde AK Parti Milletvekillerinden Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim ve ASTİM OSB Başkanı Gökhan Maraş ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a yaptıkların ziyarette AYTER alanına yapılacak oteli de gündeme getirdiklerini söyledi. Vali Köşger, “Geçtiğimiz hafta ben Ankara’daydım. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Aydın ziyaretinde bir söz vermişti. Bizim elimizde bir miktar para var ancak o para yetmiyor. Onun Avrupa Birliği fonlarından temin edilecek bir kaynakla tamamlanması lazım. Biz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan 10 milyon Euro istemiştik. Sanayi Bakanlığından 10 milyon Euro’ya yakın bir kaynak gelecek. O kaynak da yeterli olmayacak ama başka ilave kaynaklarla inşallah bu yöntemle ya da başka bir yöntemle AYTER alanında 5 yıldızlı bir termal otelin temelini atacağız. O konuda geri adım yok ve çalışmalar devam ediyor” dedi. 
“YAPACAĞIMIZ OTEL SAĞLIK VE EĞLENCE MERKEZİ OLACAK”
Proje yaptırdıklarını ifade eden Vali Köşger, “Proje yapmak değil de kaynak temin etmek sorun. Elimizdeki kaynakla daha küçük hacimli bir şey yapılabilir ama biz her konuda olduğu gibi burada da profesyonel destek alıyoruz. Otellerde optimum büyüklük diye bir şey var. Yani 200 yataklı otelin işletme maliyeti ile 400 odalı otelin maliyeti arasında çok cüzi bir şey fark ediyor. Ama 200 yataklı otelin elde ettiği kâr ile 400 odalı otelin elde ettiği kâr çok daha farklı. Astronomik bir fark oluşuyor arada. Dolayısıyla optimum nokta dediğimiz şey 300 odadan yukarısı oluyor. Biz de 400 odalı bir otel hedefliyoruz. Kendi kendini döndürebilir bir otel yapmak anlamında bu 400 odalı otelin gerçekleştirilmesi lazım. Burada yapacağımız sadece 400 odalı otel değil, projenin son revize edilmiş haliyle aynı zamanda bir sağlık merkezi ve Aydınlıların günübirlik kullanımına hizmet edecek termal havuzlar, aquası ve açık havuzlarıyla bir eğlence merkezi de olacak. Yapacağımız otel sağlık ve eğlence merkezi olacak. Bu şekilde tasarlıyoruz” diye konuştu. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum