AYTO üyelerine 30 milyon kredi verildi

AYTO üyelerine 30 milyon kredi verildi
ABONE OL
Aydın Ticaret Odası (AYTO) temmuz ayı olağan meclis toplantısında konuşan AYTO Başkanı Hakan Ülken, AYTO üyelerinin nefes kredisinden 30 milyon TL üzerinde yararlandığını belirtti.

Aydın Ticaret Odası temmuz ayı olağan meclis toplantısı, AYTO Meclis Başkanı Coşkun Cerit başkanlığında AYTO M. Rifat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda AYTO Meclis Başkanı Coşkun Cerit tarafından haziran ve temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar ele alındı. Toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, temmuz ayı içerisinde Bakanlıklar nezdinde yapılan çalışma ve görüşmelere değinerek başladı. T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile TOBB nezdinde yaptığı görüşmede işverene asgari ücret gibi istihdama ilişkin birçok konuyu ilettiğini dile getirdi. Kısa çalışma ödeneği süresinin uzatılması, inşaat sektöründe düzenlemelerin yanı sıra mobilya sektörü başta olmak üzere birçok sektör için KDV indirimi talep ettiklerine değinen Ülken, söz konusu Cumhurbaşkanı Kararının yayınlandığını da dile getirdi. 

400 PROJE İÇİNDE BİRİNCİ SEÇİLDİ
Ülken, Aydın Ticaret Odası olarak İnsana Yaraşır İş ve Geleceğimiz için Önce Güvenlik Projesi kapsamında hem yüz yüze hem de videokonferans aracılığıyla yayın yapılan ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, Mesleki Yeterlilik Kurumu Temsilcileri olmak üzere geniş katılımlı hibrit bir toplantı gerçekleştirildiğini söyledi. 400 proje arasından ülkede birinci seçilen, yaklaşık 2 milyon TL değerinde, madencilik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği, çalışma koşullarında yenilik ve farklılık sunacak projenin merkez il Aydın olarak, Muğla ve Denizli illerini de kapsadığına değindi. AYTO üyelerinin nefes kredisinden 30 milyon TL üzerinde yararlandığını belirten Ülken, Aydın Ticaret Odası olarak yeni projelerden fuarlara katılıma kadar proje ekibi ve komitelerin çalışmaya devam ettiğini vurguladı.

AŞININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
AYTO Meclis Başkanı Coşkun Cerit, AYTO olarak yerel ve ulusala yayılan bir sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını dile getirerek, “Yakın zamanda koronavirüs salgını ile mücadelede aşının önemine değinen bir farkındalık videosu hazırladık. Bu video sadece sosyal sorumluluk değil aynı zamanda üyelerimizin ticari hayatlarına tam olarak eskisi gibi geri dönebilmeleri için ekonomik karşılığı olan bir bilinçlendirme çalışması da aynı zamanda. Bu videoyu geniş kitlelere ulaştırmayı başardık. Salgın ile mücadelede aşının önemine dikkat çekmek adına sizden de bu videoyu paylaşmanızı rica ediyorum” dedi. 
Toplantı sonunda AYTO üyelerinin sektörel bazda sorunları dinlenerek gıda imalat ve satış süreçlerinde yaşanan sorunlar, denetimlerdeki aksaklıklar, süt ve süt ürünleri teşvikleri olmak üzere birçok konu ele alındı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.