“Azmi, görme engellilerin idolü olmuştur”

“Azmi, görme engellilerin idolü olmuştur”
ABONE OL
Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, “Veysel’in azim, kararlılığı ve başarısı biz görme engellilerin idolü olmasına vesile olmuştur.” dedi. 

Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun ölümünün 48’inci yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Özen, Şatıroğlu’nun, 7 yaşında görme yetisini kaybettiğini anımsatarak şu ifadeleri kullandı:
“Büyük halk ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu’nun eserinde de belirttiği gibi uzun ince, zorlu ve meşakkatli yolculuğa çıkan Veysel, önüne çıkan birçok engeli azim ve kararlılığıyla aşmayı başarmıştır. Yazmış olduğu şiirler ve seslendirdiği türkülerle Türk milletinin gönlünde taht kurmuştur. Veysel’in azim, kararlılığı ve başarısı biz görme engellilerin idolü olmasına vesile olmuştur. Aşık Veysel’i anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır. Bizler Altı Nokta Körler Aydın Şubesi olarak Veysel’i, herkesin anlamasını ve anlatmasını istiyoruz. Bu vesileyle Aşık Veysel’i vefatının 48’inci yıl dönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.