Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, yaklaşık 3.5 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ve 2.8 milyar TL tutarındaki engelli aylıklarının ödemelerinin tamamlandığını vurguladı.

"ÖNEMLİ ARTIŞ OLDU"

Bakan Göktaş, ocak ayında memur maaş katsayısında yapılan düzenleme sonucunda engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik ödemelerde önemli bir artış yaşandığına işaret ederek, şunları kaydetti: "Sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinde yüzde 50'ye yakın bir artış oldu. Bu doğrultuda yaşlı aylığı 2.348 TL'den 3.504 TL'ye yükselirken, yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylıkları ve 18 yaş altı engelli yakınlarına ödenen aylık da 1.874 TL'den 2.797 TL'ye çıktı. Yine yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylıkları da 2.811 TL'den 4.196 TL'ye yükseldi."

"HER ZAMAN YANLARINDAYIZ"

Bakan Göktaş, şubat ayı yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını ocak ayından kaynaklanan farkı ile birlikte ödediklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu doğrultuda toplam 6.3 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık. Ödemelerin tüm engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanlarında olduğumuzu vurgulamak isterim."

Kaynak: Haber Merkezi