BAKAN ÖZER AYDIN'DAKİ DİNİ DERSLERİ SAVUNDU   

BAKAN ÖZER AYDIN'DAKİ DİNİ DERSLERİ SAVUNDU   
ABONE OL
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün, ildeki bazı okullarda Kuran-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin zorunlu olup olmadığıyla ilgili soru önergesini cevapladı. 

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün geçtiğimiz Ekim ayında Milli Eğitim Bakanı Özer’e yönelttiği bazı okullarda seçmeli ders adı altında öğrenci ve velilerin talepleri olmamasına rağmen verilen dini derslerle ilgili soru önergesine cevap geldi. Bakan Özer cevabında, seçmeli derslerin tamamının öğrencilerin kendi istekleri doğrultusunda okutulduğuna vurgu yaptı. 
“ÖĞRENCİLERE BASKI YAPILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”
Bülbül’ün zorunlu okutulduğu ileri sürülen dini derslere ilişkin soruşturma açılıp açılmadığı yönündeki sorusunu cevaplandıran Bakan Özer, “Her derece ve türden eğitim kurumlarında seçmeli derslerin tamamen öğrencilerin kendi istekleri doğrultusunda, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmelikleri kapsamında okutulmaktadır. Bu konuda öğrencilere baskı yapılması söz konusu değildir. Konuyla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ulaşan herhangi bir şikayet olmadığından soruşturmanın başlatılmadığı belirtilmektedir” ifadelerini kullandı. 

bakan-ozer-aydinda-verilen-dini-dersleri-savundu-baski-sikayet-ve-sorusturma-yok-251313-7e99d5c8a65cf8385d087d3b9d12454c.jpgaydin-milletvekillerinin-meclis-karnesi-190408-5dbc9a1df4efbdd267fefc6ac3abc44e.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.