Bakan Selçuk'tan LGS’deki başarısızlığa cevap!

Bakan Selçuk'tan LGS’deki başarısızlığa cevap!
ABONE OL
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Aydın’ın LGS’deki başarısının artırılması için Aydın Valiliğince çalışma başlatıldığını söyledi. 

MURAT TAN - CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün Aydın ilinin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) başarı sıralamasında yaşanan düşüşün nedenine ve 2019 öğretim yılı itibarıyla mevcut derslik ve öğrenci sayılarına ilişkin yazılı soru önergesi, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandı. Selçuk önergeye cevabında, Aydın’daki LGS’de başarının artırılması için okullarda gruplar halinde istişare ve değerlendirme yapılmaya devam edildiğini söyleyerek yeni eğitim-öğretim yılı için hedeflerin belirlendiğini açıkladı.

İKİ YILDA 9.5 MİLYON LİRA ÖDENEK

Cevap metninde Aydın’da okulların bakım, onarım, tadilat ve güçlendirme işlerinde kullanılmak üzere 2019 yılında 3 milyon 981 bin 800 lira ödenek aktarıldığını da söyleyen Bakan Selçuk, “2018 yılında 5 milyon 431 bin lira gönderilmiştir. 2018-2019 eğitim öğretim yılı verilerine göre Aydın ilinde 19 bin 895 öğrenci taşıma uygulamasından yararlanmış olup 18 bin 286 öğrenci de yemek hizmetinden faydalanmıştır. Aydın Valiliğince konuya ilişkin olarak genelinde her derece ve türden resmi ve özel okullarda toplam 180 bin 452 öğrencinin eğitim öğretime devam ettiği, resmi okullarda toplam 165.581 öğrencinin 8.349 derslikte eğitim gördüğü, derslik başına 20 öğrenci düştüğü, özel okullarda ise toplam 14 bin 871 öğrencinin bin 342 derslikte eğitim gördüğü ve derslik başına 12 öğrenci ile eğitim öğretime devam ettiği belirtilmiştir” ifadelerini kullandı.

“İSTİŞARELER DEVAM EDİYOR”

2018-2019 eğitim öğretim yılı sonunda merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tüm okulların eğitim ve öğretim alanlarındaki perde ilgili olarak hazırlanan okul karneleri üzerinden okul müdürleri ile birer istişare ve değerlendirme toplantıları düzenlendiğini söyleyen Selçuk, “Aydın Valiliğince gruplar halinde istişare ve değerlendirme yapılmaya devam edildiği, okulların yeni eğitim öğretim yılı için hedeflerinin belirlendiği belirtilmektedir” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.