Bakan Turhan’dan CHP’li Bülbül’e cevap geldi 

Bakan Turhan’dan CHP’li Bülbül’e cevap geldi 
ABONE OL
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün Nazilli-Beydağ ve Köşk-Ödemiş yollarının iyileştirilmesi talebiyle TBMM’ye sunduğu yazılı soru önergesini cevapladı. 

MURAT TAN - Büyük Menderes ve Küçük Menderes ovalarında üretim ve ticaret yapan vatandaşların, ürünleri taşımak için kullandıkları Nazilli-Beydağ (40 km) ve Köşk-Ödemiş (65 km) yollarının iyileştirilmesini meclis gündemine taşıyan CHP Aydın Milletvekili Bülbül’ün yazılı soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’dan cevap geldi. 

“ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Yazılı cevap metninde, Ödemiş Ayrım-Beydağ-Nazilli yolu’nun, 44 km uzunluğunda tek yol olarak 2019 yılı yatırım programında yer aldığını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, yatırım programına göre projenin bitim tarihinin 2021 yılı olduğunu açıkladı. Söz konusu yolun Ödemiş-Beydağ arası 9,1 km’lik kesiminin ihalesinin yapıldığını söyleyen Bakan Turhan, “Yolla ilgili çalışmalara devam edilmektedir. Köşk-Ödemiş yolu ise, 65 km uzunluğunda tek yol standardında olup bütçe imkanları dahilinde yolun fiziki ve geometrik standartları yükseltilecektir” dedi. 

BAKAN TURHAN, KAZALARLA İLGİLİ DE CEVAP VERDİ

Bülbül’ün soru önergesindeki, “Nazilli-Beydağ, Köşk-Ödemiş yollarının yapılmamış olması sebebiyle 2010 ile 2019 yılları arasın bu yollarda kaç adet trafik kazası olmuştur?” sorusunu da cevaplayan Bakan Turhan, “Diğer taraftan, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığının verileriyle hazırlanan ve TÜİK tarafından yayınlanan ‘Yıllar İtibarıyla Meydana Gelen Ölümlü ve Yaralanmalı Trafik Kazalarındaki Kusur Oranları’na ilişkin veriler incelendiğinde; yüzde 99,01’lik insan kaynaklı kusur oranı içinde ‘Sürücü Kusur Oranı’ yüzde 89,64’tür. Taşıt kusur oranı yüzde 0,64 olup yol kusur oranı ise yüzde 0,35’dir. Ayrıca, yollarımız üzerinde meydana gelen trafik kazalarına ait istatistiki bilgiler 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 5’inci maddesi gereğince (Trafik Kaza Tespit Tutanaklarının düzenlenmesi ve buna bağlı olarak kaza istatistiklerinin toplanması) Emniyet Genel Müdürlüğünün görev alanına girmektedir” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.