Bakan'dan Aydın Valiliğine tam yetki

Bakan'dan Aydın Valiliğine tam yetki
ABONE OL
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bir takım açılış ve ziyaretler için geldiği Aydın’nın Nazilli ilçesinde kentin gündeminde sıcaklığını koruyan jeotermal konusuna değindi.

(BURHAN CEYHAN) Albayrak, potansiyeli yüksek olan Jeotermal Enerjinin çevreye verdiği zararlara sessiz kalmayacaklarını söyleyerek kural ihlali yapan firmalara gerekenin yapılması konusunda Aydın Valiliğine tam yetki verdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bir takım ziyaret ve açılışlar için Aydın’a geldi. Bakan Albayrak’ın ilk durağı Nazilli oldu. Nazilli'de esnafı ziyaret ederek halka seslenen Albayrak Aydın'a vaat edilip yapılmayan hizmetleri hatırlattı. Bakan Albayrak, Vergi Dairesi Müdürlüğü açılışında ise jeotermal konusunu gündeme taşıdı.

HALUK ALICIK’A ÖVGÜ 
Nazilli Belediyesi önünde karşılanan Bakan Albayrak, yoğun ilgiyle karşılaştı. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın makamına geçen Albayrak, Nazilli halkının enerjisine hayran kaldığını ifade ederek, "Haluk Alıcık çok başarılı bir başkan olmasının yanında çok seviliyor ve ben bir kez daha şahit oldum ki, özellikle Cumhur İttifakı noktasında Nazilli’de müthiş bir enerji var. Başkanımızın temsil ettiği yöneticilik bir başarı hikayesidir. Cumhur İttifakının ne kadar güçlü bir enerji taşıdığına ben bugün Nazilli’de şahit oldum. Muazzam bir coşku var. Bu vesile ile Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir adayımız olan Mustafa Savaş’a da destek olmak için varız. Aydın ve Nazilli’yi ekonomik, istihdam olarak daha iyi bir noktaya, iyi yaşayabiliriz noktasında da istişarelerde bulunmak için buradayız" dedi.

"HALUK BAŞKANIMIZIN YAPTIĞI HİZMETLER ORTADA"
Albayrak daha sonra cuma namazını kılmak için Merkez Koca Camiye geçti. Namazın ardından Uzun Çarşı esnafını ziyaret eden Bakan Albayrak halktan yoğun ilgi gördü. Esnafla kucaklaşan Albayrak seçim otobüsünden halka seslendi. Albayrak burada Aydın için vaat edilen projeleri gündeme getirdi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun  2014 seçimlerinde 120 proje vaat ettiğini hatırlatan Albayrak, "Haluk Başkanımızın yaptığı hizmetler ortada fakat Aydın'a baktığımızda 'Eyvah Eyvah' diyoruz" dedi.

"KEFENİ CEBİNDE MEYDANLARA İNDİLER"
Albayrak ülke gündemine ilişkin olarak da 'beka' meselesini ele aldı. Hükümetin sıkça ifade ettiği 'Beka Sorunu'nu 15 Temmuz Darbe Girişimi üzerinden açıklayan Albayrak şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye'de o gün öyle belediyeler vardı ki. O belediyeler milletiyle omuz omuza kol kola cumhuriyetimiz, demokrasimiz için kefeni cebinde meydanlara indi. Ancak o gün evlerinde televizyonun karşısında ölü sayısını bir maç seyreder gibi kim kazanacak diye seyreden, ayağında terliklerle televizyon izleyen belediyeler, siyasetçiler, başkanlar da oldu. Biz bu resmi unutmayacağız. Biz bir belediye başkanı seçerken aynı zamanda ilçemizin, şehrimizin, ülkemizin bekasında da gerektiğinde korkusuzca meydanlara ve sokağa inen başkanları seçeceğiz" ifadelerini kullandı. 

O FİRMALARI HEDEF ALDI
Bakan Albayrak halka hitabının ardından Yeşilyurt Mahallesinde yapımı tamamlanan Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı'na bağlı Nazilli Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün açılışa geçti. Aydın’a geldiği andan itibaren ekonomi ve istihdam konuları üzerine istişarelerde bulunduklarını belirten Albayrak, Aydın'ın büyük potansiyelleri arasında bulunan ancak çevreye zehir saçtığı iddia edilen ve sık sık bu şekilde gündeme gelen Jeotermal Enerji üzerinde durdu. Aydın'daki Jeotermal Enerji Firmaları'nın çevreye verdiği zararlardan emin görünen Albayrak net ifadeler kullanarak, "Aydın Jeotermal anlamında çok önemli bir ilimiz ancak gelin görün ki çevre odaklı yapılan enerji yatırımları yaklaşımına uzak reaksiyon gösteren bazı firmalar var. Ben bunu duyunca Sayın Valimize dedim ki, 'devlet olarak bizim en ufak bir tavizimiz yok.' Bizim amacımız devlet olarak yatırımcıya destek vererek ülkedeki ekonominin önünü açmaktır" dedi.

"GEREĞİNİ YAPIN BİZ ARKANIZDAYIZ"
Albayrak, konuşmasının devamında Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'e dönerek, "Sayın Valim; gerek çevre, gerek tabiat, gerek insan odaklı yaklaşıma aykırı bulunan firmalar olursa bize göster. Devlet olarak her türlü gerekeni sonuna kadar yapma konusunda size yetki veriyoruz. Bunların gereğini yapın biz arkanızdayız. Aydın’ın çok büyük bir potansiyeli var. Ben bugün bu potansiyeli fazlasıyla gördüm" diyerek valiliğe sınırsız yetki verdi.

"VATANDAŞ KONFORLU HİZMET ALACAK"
Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise Bakan Albayrak'ın tanıdığı yetkiden son derece memnun görünerek açılışı yapılan Vergi Dairesi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Bir önceki hizmet binasının depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltıldığını anımsatan Köşger, yeni hizmet binasının toplam 8 milyon 620 bin TL’ye mal olduğunu kaydetti. Beş katlı binanın Nazilli'ye hayırlı olmasını dileyen Köşger, "Hem çalışanlar hem hizmet alan vatandaşlar daha konforlu hizmete erişti" dedi.
Konuşmaların ardından Vergi Dairesi Müdürlüğü yeni hizmet binasının açılışına geçildi. Bakan Albayrak ve beraberindekiler dua ederek kurdele kesimini gerçekleştirdi. Bakan Albayrak, Nazilli programının ardından Aydın Efeler'deki Kültür Merkezi’nde Gençlik Buluşmasına katıldı. 
Bakan Albayrak'a Nazilli programında MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz, Rıza Posacı, Bekir Kuvvet Erim,  Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, kurum müdürleri ve siyasi parti temsilcileri eşlik etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.