Bakanlık Aydın’da o binayı gündemine aldı

Bakanlık Aydın’da o binayı gündemine aldı
 Muhabir
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne ait Aydın eski Arkeoloji Müzesi binası, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gündeme alındı.

Aydın Arkeoloji Müzesi, Efeler ilçesine bağlı Hasanefendi Ramazan Paşa Mahallesi’nden Ilıcabaşı Mahallesi’nde ki Müze Bulvarına taşındı. Aydın’ın yeni Arkeoloji Müzesi’nin açılışı dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından 17 Ağustos 2012’de yapıldı.

whatsapp-image-2024-04-27-at-23-10-31-1.jpeg

Hasanefendi Ramazan Paşa Mahallesi’nde bulunan eski müze binası ise 2012 yılından bugüne dek atıl vaziyette duruyor. Okul da olmak üzere kurum binalarının fazla olduğu mevkide atıl vaziyette duran eski müze binası ise pek çok vatandaşın şikayetine neden oldu. Uzun yıllar ne yapılacağı merak edilen bahçeli müze binasında bugün, yabani otlar insan boyuna ulaşmış durumda. Çevredeki vatandaşlara rahatsızlık veren atıl binayla ilgili edinilen bilgiye göre; Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, binanın atıl vaziyetini Kültür ve Turizm Bakanlığına iletti.

whatsapp-image-2024-04-27-at-23-10-31.jpeg

BAKANLIK O BİNAYA ÖNCELİK VERDİ

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün bilgilendirmesi sonucu eski müze binası bakanlık tarafından gündeme alındı. Bakanlığın, uzun yıllar atıl vaziyette duran eski müze binasının akıbetine öncelik verildiği öğrenildi.

whatsapp-image-2024-04-27-at-23-10-31-2.jpeg

AKILLI KÜTÜPHANE OLACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla birlikte 12 yıldır atıl vaziyette duran bina Akıllı Kütüphane olacak. Proje için binanın yıkılarak veya tadilat edilerek mi yapılacağının ise henüz netlik kazanmadığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum