BAL başlıyor

BAL başlıyor
ABONE OL
BAL’da beklenen müjdeli haberi veren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ligin 17 Nisan’da başlayacağını açıkladı.

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) için müjdeli haber geldi. Pandemi tedbirleri kapsamında yaklaşık 11 aydır maç yapılmayan ligde uzun süredir beklenen haberi Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdi. Kasapoğlu, yaptığı açıklamada BAL’ın 17 Nisan’da başlayacağını belirtti. Kasapoğlu, “Tüm takımlarımıza hayırlı, uğurlu olsun.  Sağlıkla, dostlukla geçecek başarılı bir lig diliyorum” ifadelerini kullandı.

DETAYLARI TFF PAYLAŞTI 
Müjdeyi veren Bakan Kasapoğlu, ligle ilgili detayların ise Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından verileceğini belirtti. Konuyla TFF tarafından yapılan açıklamada, “Covid-19 salgını nedeniyle amatör futbol sahalarının antrenman ve müsabakalara kapatılması ve hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle amatör futbol müsabakalarının oynatılması ile ilgili bir takvim oluşturulamamıştı.  Gelinen süreçte Türkiye Futbol Federasyonu, futbol sezon takviminin daralmasını da dikkate alarak 2020-2021 sezonunda yerel amatör futbol liglerinin oynatılmamasına, bununla birlikte şartların uygun olması, ilgili kurum ve kuruluşların onay vermesi halinde sadece Bölgesel Amatör Lig müsabakalarının oynatılmasına karar verdi” denildi. 

Gruplarla ilgili verilen bilgide ise “Covid-19 salgınının devam ettiği dikkate alınarak aynı il veya birbirine yakın il takımlarının aynı gruplarda yer alması esasına dayalı belirlenecek gruplandırma sistemi ile grup müsabakaları ve bölge birinciliği müsabakaları yaklaşık 15 haftalık bir sürede tamamlanacak. 2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig 52 gruptan oluşacak olup, gruplarda yer alacak takım sayılarına göre iki veya üç devreli lig usulü olarak karşılaşmalar oynanacak. Her grubun birincisi olan takım bölge birinciliği müsabakalarına katılmaya hak kazanırken grupta en altta yer alan takım kendi ilinin yerel ligine dönüş yapacak” ifadelerine yer verildi. 

Bölge birinciliğine katılma hakkı kazanan 52 takımın 9 ayrı tarafsız grup merkezinde müsabakalarını oynayacağı ve 9 bölgenin birincilerinin TFF 3. Lig’e çıkma hakkı kazanacağı kaydedildi. Açıklama, “Müsabakalar 17-18 Nisan 2021 tarihlerinde başlatılacak. Grupların oluşumu ve 2020-2021 sezonu ayrıntılı BAL Statüsü önümüzdeki günlerde açıklanacak olup, grupların açıklanması sonrası grup kuraları ve fikstür çekimi yapılacak” ifadeleriyle son buldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.