Balığa talep arttı

Balığa talep arttı
ABONE OL
Aydın’da balık işletmeciliği yapan 35 yaşındaki Yusuf Turgut,  koronavirüsünün Türkiye’de  görülmesinin ardından balığa talebin arttığını söyledi. 

KIYMET SARIYILDIZ - 15 Nisan’da başlayacak olan av yasağı ile birlikte balıkçılar donmuş balık ve üretim balıklarına yönelecek. Balıkçı Yusuf Usta’nın işletmeciliğini yapan Yusuf Turgut, bu yıl palamuttan umduklarını bulamadıklarını ifade etti. Palamutun az olmasını bilinçsiz avlanmaya bağladıklarını söyleyen Turgut, Türkiye’de koronavirüsünün görülmesinin ardından balığa talebin arttığını söyledi. 

“BALIK TÜKETMELERİ LAZIM”
Protein açısından vatandaşların balık tüketmesi gerektiğini ifade eden Turgut, “Nasıl Eylül’ün birinde av yasağı kalkıyorsa 15 Nisan’da av yasağı geliyor. Bizim beklentimiz palamuttu. Palamutta bu sene gelmedi. Çinakop yoktu. Bunu dışında balıklar gayet boldu. Hamsi, sardalye, istavrit boldu. Genel anlamda bizi üzen geçen sene palamut boldu, bu sene azdı. Biz bunu bilinçsiz avlanmaya bağlıyoruz. 15 Nisan’dan sonra üretim balıklarına yöneleceğiz. Donmuş balıklardan faydalanacağız. Bununla beraber zaten su süreçte insanalar protein açısından, omega açısından balık tüketmeleri lazım. Koronavirüsten sonra balığa talep arttı. Sokağa çıkma yasağı ile evlerine çekildiler. Ama 3-4 gündür muazzam balık satışı var. Balığa talep arttı” dedi. 

koronavirusunden-sonra-baliga-talep-artti-154727-6df16d7672b3e212ec0862d2d93828fe.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.