"Başka Türkiye yok" diyerek haykıracaklar

"Başka Türkiye yok" diyerek haykıracaklar
ABONE OL
Tes-İş Aydın Şubesi üyeleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı kapsamında, ‘Başka Türkiye Yok’ pankartı ile Aydın’dan İzmir’e hareket etti.

(ŞERMİN ÇOLAK) Aydın’da Türk-İş’e bağlı Tes-İş Sendikası’na bağlı çalışanlar, 1 Mayıs Emekçi ve Dayanışma gününü kutlamak amacıyla bir araya geldi. Sabahın erken saatlerinde toplanan grup İzmir Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek 1 Mayıs kutlamaları için yola çıktı.
"BUGÜN HAYKIRIYORUZ"
Sendika Başkanı Mustafa Aydın, “1 Mayıs’ta alanlarda geçim sıkıntısı ve emeğin haklarına yapılan saldırıları konuşmalıyız. Dünya ekonomisi gelişiyor, ticaret artıyor, karlar patlıyor, ama emeğin bütün zenginlikten aldığı pay azalıyor buna dur demek için alanlardayız. Ekonomik kriz satın alma gücümüzü her geçen gün düşürüyor. Birbiri ardına gelen zamlar emekçilerin belini büküyor. Bizler için temel gıda maddeleri dahi artık ‘lüks’ haline geliyor. İşçi sınıfının örgütlü gücü olarak bugün 1 Mayıs alanlarından haykırıyoruz” dedi.
İZMİR'E HAREKET ETTİLER
Başta kıdem tazminatı olmak üzere, işçi hak ve özgürlüklerinde gerilemeye yol açan yoksulluğa yol açan, emeklilikte yaşa takılmaya neden olan her türlü programın, adı ne olursa olsun kendileri için bir İMF programı olduğunu kaydeden Aydın,  “Bu programa karşı olmak ve haklarımız sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur. Tüm çalışanlar adına vergide adalet istiyoruz. Kıdem tazminatı örgütlü-örgütsüz tüm emekçilerin hakkıdır. Vergide ‘az kazanandan az, çok kazanandan çok’ ilkesinin geçerli olmasını talep ediyoruz. İş cinayetlerinin durdurulmasını istiyoruz. İşsizlik adeta patladı işsizlikteki artışın önüne geçilmesi ve istihdamın artırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından üyeler, ‘Başka Türkiye Yok’ pankartı ile Aydın’dan İzmir’e hareket etti.

haykiracaklar-baska-turkiye-yok-104304-1188c00b7a5337fb28543f25aa63a3b4.jpeghaykiracaklar-baska-turkiye-yok-104304-7981c8cbe9df3e1e54ba2aca883cd96e.jpeg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.