CHP'li Özdemir “Başka Yağmur’lar ölmesin istiyoruz”

CHP'li Özdemir “Başka Yağmur’lar ölmesin istiyoruz”
ABONE OL
CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, Didim'de canice öldürülen 16 yaşındaki Yağmur Tayhan ile ilgili yaptığı açıklamada, “Başka Yağmur’lar ölmesin istiyoruz” dedi. 

CHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir,  Didim’de N.C. isimli şahıs tarafından öldürülen 16 yaşındaki Yağmur Tayhan ile ilgili açıklamada bulundu. Genç kızın öldürülmesinden duyduğu üzüntüsünü dile getiren Özdemir, çocukların katledildiğini belirtti. Çocuk ve kadınların can güvenliğinin kalmadığını vurgulayan Özdemir, katillerin sokaklarda rahatça dolaştığını söyledi. Yaşanan durumdan dolayı öfkeli olduğunun altını çizen Özdemir, “Didim ilçemizde üç gün önce kaybolan 16 yaşındaki Yağmur Tayhan‘dan gelen haber ile kahrolduk. Çok üzgünüz çok öfkeliyiz. Gencecik bir evladımızı, çocuğumuzu hayallerinden, ailesinden, arkadaşlarından, daha da önemlisi yaşamdan gözü dönmüş bir cani vahşice koparmış. Artık yeter.  Hiç bir çocuğun, kadının can güvenliği kalmadı. Sokaklarda insan kılıklı caniler elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Ne yazık ki savunmasız gencecik kızımız katlediliyor” dedi. 

“ÇOCUĞUN YAŞAM HAKKI ELİNDEN ALINMASIN”
Kadın cinayetlerinin politik olduğunu söyleyen Özdemir, kadın ve çocukların yaşam haklarının ellerinden alınmaması gerektiğinin altını çizdi. Kadın cinayetlerinin politik olduğunu belirten Özdemir, 6284 sayılı yasanın uygulanması gerektiğini vurguladı. Özdemir, cinayetle ilgili yaptığı açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “En temel hakkı olan yaşam hakkı elinden alınıyor. Bu vicdansız canilere gereken yaptırımlar uygulanmadığı, caydırıcı cezalar verilmediği sürece, erkek akıl, erkek yargı, erkek devlet anlayışı değişmedikçe, kadınları güçlendirici önlemler alınmadıkça şiddet önlenemeyecek! 6284 sayılı yasayı uygulayın ki kadının ve çocuğun yaşam hakkı elinden alınmasın. 21. yüzyılda hala kadına şiddet, kadın cinayetleri bitmiyor ve suçlular serbest kalıp, sokakta elini kolunu sallayarak gezebiliyor. Biz CHP Kadın Kolları olarak bunun mücadelesini veriyoruz. Kadın cinayetleri politiktir diyoruz. Başka Yağmur’lar ölmesin istiyoruz.” 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.