BAŞKAN ABAK, KONGRE SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

BAŞKAN ABAK, KONGRE SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ
ABONE OL
AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak Delege Seçim Sürecini Değerlendirdi

AYŞE AKTAŞ- Geçtiğimiz hafta düzenlenen Nazilli İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nın ardından kongre sürecine giren AK Parti’de 7 Kasım’dan itibaren delege seçimleri başlayacak. Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak tekrar aday olduğunu ve kongre sürecinde birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladı.

AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, delege seçimlerinin 7 Kasım’da başlayıp ay sonuna kadar tamamlanacağını, ilçe kongresinin ise Mart ayı içinde yapılmasını beklendiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, teşkilatlarda köklü değişiklikler yapacağını, gelecek olan her değişikliğe uymakla hükümlü olduklarını ve uyacaklarını ifade etti.

“İSMAİL KAYA İLE BİREBİR İSTİŞARELERİMİZ OLDU NAZİLLİ’YE ZİYARETİMİZE GELECEKLER”

Geçen hafta itibariyle Ege Bölgesi koordinatörü Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya ile toplanıp istişarelerde bulunduklarını ifade eden Abak, ”Ege koordinatörümüz  İsmail Kaya ile ilk toplantımızda  Nazilli ve nüfusu hakkında konuştuk. Parti yönetimimiz ve yaptığımız çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunduk. İlçe başkanlığımız için biz de devam etmek istediğimizi söyledik. AK Parti’nin bazı teamülleri var. Mevcut ilçe başkanı devam etmek istiyorsa bunu merkez uygun gördükten sonra devam eder ama kongre sürecinde de herkesin de aday olmak gibi bir hakkı var. Demokratik hakkı bu. İsmail Bey ilk etapta kimseye sizle devam edeceğiz ya da etmeyeceğiz anlamında bir şey söylemedi. Daha çok şuan tanıma kısmında kendileri. İnşallah buraya da ziyarete gelecek kendisi bütün 17 ilçeyi ziyaret edecek. İsmail Bey’in söylediği bizlere şudur: El ele birlikte inşallah güzel bir kongre dönemi genel merkezin istekleri konusunda gerçekleştireceğiz hep birlikte yaşayacağız inşallah” dedi.

“DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTILARIMIZ HER AY DÜZENLİ OLARAK GERÇEKLEŞECEK”

Ak Parti Ege Koordinatörü Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya ile yapılan toplantının ardından 24 saat gibi kısa bir zamanda gerçekleştirilen Danışma Meclisi Toplantısı’nın çok verimli geçtiğini, bundan sonra her ay bu toplantıların yapılacağını söyleyen Abak,” Bundan sonra bu toplantılarımız Genel merkezimiz aksini söylemediği sürece her ay olacak. Önceden belirlenecek ve ilan edeceğiz toplantı günlerini. Bu toplantılarla tüm kademelerde görev yapan arkadaşlarımızı dinliyoruz. Onları bir sıkıntısı, eleştirisi varsa birlikte değerlendirme fırsatı buluyoruz. Katılan milletvekilleri de o sırada notlarını alıyor, il yönetimi de orada oluyor. Kolektif bir çalışma olduğu için sorunların çözümü adına, o aile bütünlüğünü taşıma adına farklı bir çalışma oluyor. Geçen hafta da yaptığımız toplantımızda o manada faydalı oldu. Daha geniş katılımlarla inşallah her ay yapacağız verimli olduğunu düşünüyorum” dedi.

“TEŞKİLAT BAŞKANIMIZ EKREM KANDEMİR GELİYOR”

Pazar günü AK Parti Teşkilat Başkanı Ekrem Kandemir’i de İlçe teşkilatında misafir edeceklerini ifade eden Abak, “Pazar günü teşkilat başkanımız Ekrem Kandemir geliyor. Nazilli’yi de sabah 10’da ziyaret edecekler. 11’e kadar burada olacak. Sonrasında Sultanhisar, Köşk, Efeler’e geçecek ve oradan da İzmir İl Danışma Toplantısı’na geçecek” diye konuştu.

“DEDİKODULARA İHTİMAL BİLE VERMİYORUM”

Nazilli Belediyesi Meclisi üyesi Bülent Sayar’ın adaylığı konusunda bir şey duymadığını ifade eden Abak, “ Bülent Sayar’ın adaylığı konusunda ya da istifası konusunda ağzından böyle bir şey duymadım. Bizim kendisiyle yıllar öncesine dayanan bir muhabbetimiz, hukukumuz vardır. Böyle bir düşüncesi olsaydı benle paylaşacağını düşünüyorum. İhtimal bile vermedim böyle bir şeye. Olabilir mi? Tabi ki isterse olabilir. Ben kendi ağzından hiç böyle bir şey duymadım. Böyle dedikodulara, söylentilere ihtimal bile vermiyorum”

“KÜSLÜKLERİ KALDIRIP BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLACAĞIZ”

Bazı insanların bu yenilenme sürecini farklı algıladıklarını, yüzde yüz değişiklik olacak ya da yenilenme olacağını, böyle bir şeyin mümkün olmadığını vurgulayan Abak, “Henüz genel merkezimizden Barış Pınarı Harekatı’ndan dolayı delege belirleme esasları henüz gelmedi. Hafta sonu Erkan Bey bu esasları da bizlere duyurabilir. Köklü bir değişikliğe gidildiyse biz harfiyen uymakla yükümlüyüz, uyacağız. Genel merkezin kongre sloganında olduğu gibi gerçekten birlik ve beraberlik ile küslükleri ortadan kaldırıp tekrar bir araya gelelim. Amacımız belli ama usulde ufak nüanslarda bir şeklide ayrılmışız, üzücü. İnşallah bu küslükleri tamir edeceğiz. Bize mi görev verilir yoksa başkasına mı görev verilir onu da bu süreçte yaşayıp hep beraber göreceğiz” dedi.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.