Başkan Altıntaş tasarruf tedbirleriyle borçları kapatıyor

Başkan Altıntaş tasarruf tedbirleriyle borçları kapatıyor
ABONE OL
Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, tasarruf tedbirleri alarak ilçeye ileriye dönük birçok projeyi hayata geçirmeye başladıklarını açıkladı.

AYŞE AKTAŞ- Belediyenin borçlarını yavaş yavaş ödemeye başladıklarını belirten Başkan Altıntaş, büyükşehir yasasının çakması durumunda ilçe belediyelerinin ekonomik olarak elinin rahatlayacağını söyledi. 
Ayrıca GES projesi hazırlığı içerisinde olduklarını belirten Altıntaş, geçtiğimiz yıl ilçeye kazandırdıkları Yardibi Parkı’nı ihale ile kiraya vereceklerini aktardı. Altıntaş, ilçenin tanıtım yüzü haline gelen Arapapıştı Kanyonu’nda vatandaşları gezdirmek ve daha fazla kaynak sağlamak amacıyla yeni tekneler alacaklarını da ifade etti.
Belediyede öncelikle mali disiplinin tesisi edilmesi için tasarruf tedbirleri kapsamında bir takım düzenlemeler yaptıklarını söyleyen Bozdoğan Belediye Başkanı Altıntaş, “Bu ay nasip olursa personelin maaşlarını tamamına yakın ödeme şansım olacak. Önümüzdeki aylarda da su satışlarımız yaz aylarının gelmesiyle artacak. Giderleri kıstık, tasarruf ediyoruz. İleriye dönük yapacak olduğumuz projelerle ilgili alt hazırlık aşamasındayız” dedi.
Gider ve gelirle ilgili değerlendirmelerde bulunan Altıntaş, “İlçemizde 2019 gideri 47 trilyon, tahakkuk bazında 29 trilyon gelir, hesaplarımıza geçen 19 trilyon. 4,5 trilyon su fabrikasının ham maddesi almamız lazım. 1 trilyon 200 civarında İŞKUR parası gelir olarak görünüyor. 1 trilyon 300 liraya kiraladığımız yerlere ödeme yapmamız lazım. Geriye kalan 12 trilyon. Bizim 2019 personel giderimiz net 15 trilyondu. Bunu biz tabi ki 10 trilyona çekiyoruz ve bunu ödeme şansımız olacak. Bunun yanında piyasaya olan 20 trilyon borcumuzu da icraları da taksitlendiriyoruz ya da biraz biraz ödeme durumundayız. Allah’ın izniyle 1 yıl sonra döndürürüz. Eğer büyükşehir yasasını değişir ve yapacağımız GES projesinin hayata geçirebilirsek belediyemiz ekonomik olarak rahatlamış olacak.” ifadelerini kullandı. 
‘YAPTIĞIMIZ PROJLERİN SOSYAL BOYUTUDA VAR’
Bozdoğan’a sosyal tesis olarak birçok çalışma yaptıklarını söyleyen Altıntaş, “Kemer Barajı’nın yanında sosyal tesis yapıyoruz. İmkânsızlıklardan dolayı bekletiyorduk. Orayı yapmaya da başlayacağız. Yine belediye ye ait ‘Doğanbel’ diye bir şirket kurduk. Bu şirket üzerinden de Kemer Barajında Arapapıştı bölgesinde tekne ile turist gezdirme çalışmasını yapıyoruz. Tekne alacağız, hazırlık içerisindeyiz. Tabi belediye olarak ticari mantıkla bakmıyoruz fakat şuanki koşullar ticari bakamımıza sebep oluyor. Bu işin tabi ki sosyal boyutu da var. Geçen sene Yardibi Parkımız vardı, 35 milyar masraf ederek açtık. Yardibi Parkı’nı da taban fiyatı 250 bin lira olmak üzere ihaleye çıkaracağız” dedi.

‘HOŞGELDİN BEBEK PROJEMİZ İLE AİLELERİ ZİYARET EDİYORUZ’
Yeni doğan bebekleri ve aileleri ziyaret ettiklerini ve vatandaşın gönlünü aldıklarını söyleyen Altıntaş, ”Hoş Geldin Bebek projesi başlattık. Yeni doğum yapan ailelere zamanım oldukça ben ziyaret ediyorum. Programım olduğunda ise Sosyal Hizmetler Müdürü Firdevs Nurcan ziyaret edip çam sakızı çoban armağanı hediyelerimizi veriyoruz. Aileler mutlu oluyor” diye konuştu.

altintas-yaptigimiz-projelerin-sosyal-boyutu-da-var-153390-c4339b35e1d9be072a20d5e195b711cf.jpegaltintas-yaptigimiz-projelerin-sosyal-boyutu-da-var-153390-cc9be5cdeb6260fe473b6b8d86e4e737.jpegaltintas-yaptigimiz-projelerin-sosyal-boyutu-da-var-153390-5ed2334f4204859bc19b0c9ccb4bd9dc.jpegaltintas-yaptigimiz-projelerin-sosyal-boyutu-da-var-153390-e1d4c640477bd74e736e197a816c8bd5.jpeg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum