Başkan Atay 24 yıllık imar sorununu çözdü

Başkan Atay 24 yıllık imar sorununu çözdü
ABONE OL
​​​​​​​Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, 24 yıldır bekleyen imar sorununu başlattığı girişimlerle çözerek arsa sahiplerini sevindirdi. 

TUĞBA AYDIN - Mimar Sinan Mahallesinde bulunan arsalarının 24 yıldır imar sorunundan dolayı kullanamayan arsa sahibi vatandaşların Efeler Belediyesine müracaat etmesi üzerine sorunun çözümü için çalışmalara başlandı. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın verdiği talimatla çözülen imar sorunu, Mimar Sinan Mahallesinde gerçekleştirilen bir törenle vatandaşa duyuruldu. Törene Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Gurbet Çamoğlu ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. 
Tören sırasında konuşan Muhtar Çamoğlu, Başkan Atay’a girişimlerinden dolayı mahalle haklı adına teşekkürlerini iletti. 

"DAHA BÜYÜK BİR MUTLULUK YOK"
Çocukluğundan bu yana siyasetçi olup insanların daha refah bir yaşama ulaşmalarına yardımcı olma hayali kurduğunu dile getiren Başkan Atay, yapılan işlerde verilen ve kararlarda insana dokunabilmeyi amaçladığını kaydetti. Başkan Atay; “İnsanların refahlarını biraz daha arttırabiliyor, mutluluklarını, onların daha güzel yaşamalarını sağlayabilecek bir ortamı sağlayabiliyorsanız, bundan daha büyük bir mutluluk yoktur” dedi. 

"İŞTE SİZE FIRSAT"
24 yıldır bu sorun ile karşı karşıya kalan vatandaşların yerine kendini koyduğunu belirten Başkan Atay; “Sizin yerinize kendimi koydum, yıllarca çalıştınız emek verdiniz ya da annenizden babanızdan miras düşen bu yerlerde 24 yıldır hiçbir tasarrufta bulunamadınız. Ne kadar büyük bir acı olay. Çocuğunuzu evlendirecektiniz yapamadınız. Belki on tane villa düşüyordu size ve müteahhite verip yaptıracaksınız. Daha mutlu daha refah içinde zengin bir hayat yaşayacaktınız ama yaşayamadınız. Bu da yeni bir sayfa. Yaşanmamışların acısını çıkartmak için işte fırsat. Bunca yıl bu sorunun çözülmemiş olmasından dolayı üzüntü duydum. İmar müdürümüzle birlikte bu sorunun çözülmesi konusunda gereken emirleri verdim ve gittiler. Konuştuk planlar çizdik avukat arkadaşları getirdik. Bir günde olan bir iş değildi. Günler aylar sürdü. O ayların sonunda bir karar verdik irademizle. Bu karar olacak dedik ve öyle de oldurduk. Herkes de destek verdi. Biz bu sorunun çözülmesi konusunda duyarlı ve öz verili olan herkese bütün Efelerli yurttaşlarıma sonsuz şükran sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“MALINIZIN DEĞERİNİ BİLİN”
İmar sorunun çözümünün ardından yeni yaşam alanı olacağını ekleyen Başkan Atay; “Burası çok güzel bir yer olacak. Burada arsa sahibi olan arkadaşlarım malınızın değerini bilin. Çok lüks bir yer olacak burası değerli bir hale gelecek. Yollarıyla, sokaklarıyla, kafeleriyle, yaşam merkezleriyle, kitap kafesiyle çok güzel bir kent olacak.” dedi.

KADINLARA SESLENDİ 
Kadınların ailenin bütün yükünü taşıdığını kaydeden Başkan Atay; “Kadın kardeşlerim sizler ailenin yükünü çeken insanlarsınız. Biz erkekler kahveler kapalı olduğu için evden çıkamıyoruz ama aslında bütün yükü çeken kadınlardır. Hem çocuklarınızı büyüttünüz yetiştirdiniz hem de ailenizin geçimini sağladınız. O bilgilerinizi şimdi burada sahibi olduğunuz arsalarda da göstermenizi istiyorum. Lütfen kadın kardeşlerim buraları sattırmayın kendi olanaklarınızla yapabildiğiniz kadar yapın. Ama bir şeyi daha söyleyeceğim. Yapacağımız her türlü binayı birlikte yapalım. Ben yaptım oldu demeyin. Mimar, müteahhit arkadaşlarım birlikte en güzelini yapmak üzere konuşalım en güzeli neyse onu yapalım. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bir Başkan olarak yaptığınız icraatlarla toplumun refahını arttırıyorsam bu benim için dünyanın en büyük hediyesi” diyerek törene katılan vatandaşlara teşekkür etti. Tören sonunda pasta kesilerek belediye işçilerine ve konuklara dağıtıldı.

baskan-atay-24-yillik-imar-sorununu-cozdu-219306-0addb8586bbb6a292ecf1d8e3913a15c.jpgbaskan-atay-24-yillik-imar-sorununu-cozdu-219306-513dd1573c423e96b8527fbfc2a22c3e.jpgbaskan-atay-24-yillik-imar-sorununu-cozdu-219306-835a49ddbd7233646e5727fd84deaf35.jpgbaskan-atay-24-yillik-imar-sorununu-cozdu-219306-f99030cc335b5d20399a85c3249502e1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum