Başkan Atay: Yerel medya korkusuzca direniyor

Başkan Atay: Yerel medya korkusuzca direniyor
ABONE OL
Efeler Belediyesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile kahvaltı programı gerçekleştirildi.

ALPER ŞENDERE- Programda konuşan Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, “Ulusal basında çok küçük bir kısım düşüncelerini özgürce yayabiliyor ama yerel medya korkusuzca direniyor. O nedenle siz Türkiye için, özgürlüklerimiz için çok önemlisiniz” dedi.

Efeler Belediyesi tarafından Aydın’da görev yapan gazeteciler kahvaltıda ağırlandı. Menderes Park Restoran’da Belediye Başkanı M. Fatih Atay ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltıya Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan, Hedef Gazetesi İmtiyaz Sahibi Selman Gürkan Aşiroğlu, yerel gazete sahipleri ve çok sayıda gazeteci katıldı. 

TÜRKİYE İÇİN, ÖZGÜRLÜKLERİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİSİNİZ
Kahvaltıda konuşmasına “çalışanıyla çalışmayanıyla Gazeteciler Gününüz kutlu olsun” diyerek başlayan Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, ”Özgür olanla tutuklu olan bütün gazeteci arkadaşlarımın gününü kutluyorum. Bu günleri aslında mutlulukla kutlamak gerekir ama ülkemizde ne yazık ki gazetecilerin gününü mutlulukla kutlayacağımız bir gün olmadığını kanısındayım. Daha 2 gün önce gazetede okudum, Zonguldak’ta bir usulsüzlüğü ortaya çıkaran bir gazetecimizin mahkum edilmesini içimiz acıyarak izledik, okuduk, dinledik. Bu tür olayların son zamanlarda kasıtlı olarak bu noktaya getirilmesinin bir anlamı var. Çünkü artık özgür bir basından bahsetme şansımızın olmadığı kanısındayım. Gırtlağına kadar iktidara bağlı olan bir medya var. Ulusal basında çok küçük bir kısım düşüncelerini özgürce yayabiliyor. Ama en önemlisi yerel medya korkusuzca direniyor. O nedenle siz, bizler için, Türkiye için, özgürlüklerimiz için, geleceğimiz için, basınımızın yapmış görevlerin kalitesi için çok önemlisiniz. O yüzden sizin bugününü içtenlikle kutluyorum” dedi.

KİMSEDEN KORKMUYORUM
Kendisi ve ailesi aleyhine yazılar da yazıldığını ancak verilmeyecek hiçbir hesabının olmadığını ifade eden Başkan Atay, “Kimseden korkmuyorum. Ben yapılacak olan hizmetlere vesile olan her haber için de şükran duyuyorum. Bir gazeteci arkadaşım, hatta bana muhalif olan bir gazeteci, ‘şu yolda şöyle bir eksik var’ dediği zaman hemen yaptırıyorum onu. Bizim de eksikliklerimiz var. Sizler bizim eksikliklerimizi söyleyeceksiniz. Bizler de bu eksiklikleri tamamlayarak topluma hizmet edeceğiz. Biz de siz de bir kamu görevini yerine getiriyoruz. Siz toplumun haber alma ihtiyacını en iyi şekilde kullandıran kişilersiniz. Sizlerin yaptığı görev çok kutsal” ifadelerini kullandı.

SİZLERE GÜVENİYORUZ
Sarı basın kartı, resmi ilanlar ve ekonomik şartlar ile ilgili gazeteci temsilcileri ile konuştuğunu dile getiren Atay, “Çok zor şartlarda olduğunuzun bilincindeyim. Yerel yöneticiler olarak bizlere elbet önemli görevler düşüyor. 2020 bütçesini ben yaptım. Burada basına düşen giderlerinizle ilgili ileride cemiyet başkanları ile birlikte oturup konuşacağız. Herkese hak ettiği ölçüde katkı yapacağıma söz verdim. Önümüzdeki hafta içinde de bunu çözeceğim. Elimizden ne geliyorsa geleceğimiz için, çocuklarımız için, özgürlüğümüz için, bu ülkede haksızlık, hukuksuzluk yapılmaması için, sizin korkmadan yaşamanız için, geleceğinizden endişe etmeden bu işi yapabilmeniz için sizi yaşatmak zorundayız. Sizlere güveniyoruz. Hiçbirinizin kişisel çıkar çerçevesinde davranmadan, bu topluma hizmet etmek için çaba sarf ettiğini biliyorum. Tekrar gününüz kutlu olsun” şeklinde konuştu.

baskan-atay-yerel-medya-korkusuzca-direniyor-144563-54ade9802d5b3acbefa7a984b7b77e3e.jpgbaskan-atay-yerel-medya-korkusuzca-direniyor-144563-55d74eb15b3cfec23a499ffa4385836b.jpgbaskan-atay-yerel-medya-korkusuzca-direniyor-144563-947ca5d2aa6d7aa192d3267e86850ef9.jpgbaskan-atay-yerel-medya-korkusuzca-direniyor-144563-d46f68dbca9f4dc7d7c457e861c7fd81.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.