Başkan Dinçer, zeytinyağı sıkım fabrikasını ziyaret etti

Başkan Dinçer, zeytinyağı sıkım fabrikasını ziyaret etti
ABONE OL
​​​​​​​Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, belediye zeytinyağı sıkım fabrikasını ziyaret ederek hem fabrikanın çalışmasını denetledi hem de zeytinlerini sıktırmaya getiren vatandaş ve çiftçiler ile sohbet etti.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, zeytinyağı sıkım fabrikasını ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi ve üreticilerle sohbet etti. Ziyarette yaptığı açıklamada amaçlarının kar olmadığını söyleyen Başkan Dinçer, “Kilogramı 0,17 lira + KDV’ye sıkım yapıyoruz. Ayrıca taşımadan da ücret almıyoruz. Şu an fabrikamız tam kapasite ile çalışmakta. Büyük bir yoğunluk yaşıyoruz. Birçok vatandaşımız burada sıktırdıkları yağlarını bize satıyorlar çünkü biz piyasanın üzerinde alıyoruz, araya aracı koymuyoruz. Böylece üreticimiz daha fazla kazanıyor. Çineli zeytin üreticilerimiz bizim fabrikamızın organik soğuk sıkım olmasından dolayı sıkımlarda yağ kayıplarının olacağını düşünüyordu. Haliyle kendilerine de hak veriyorum. Çünkü gerçekten bizim bölgemizdeki ürünlerin toplanması ve işlenmesi zahmetli. Sürekli sıkımlarını fabrikamızda yaptıran üreticilerimizin kayıtlarını inceliyorum ve bazen de sıkım esnasında yerinde görüyorum; bu yıl en yüksek randımanımız 6,50 kilogram zeytinde 1 kilogram yağ; en düşük 3,20 kilogram zeytinde 1 kg. yağ. Ortalama 4 ile 4,8 kilogram arasında geçiyor. Amacımız çok para kazanmak değil, üreticimizin ekonomisine birazcık da olsun katkıda bulunmaktır” dedi.

Öte yanda fabrikaya zeytin sıkımı için gelen vatandaş ve çiftçiler Başkan Dinçer’le sohbet ederek belediyenin fabrikasından çok memnun olduklarını, yağlarını hem ucuza hem de kaliteli sıktırdıkları için yüzlerinin güldüğünü söyleyerek memnuniyetlerini aktarırken en çok da organik desteklerin kaldırılmasından dolayı sıkıntılarını aktardı. 

baskan-dincer-belediyenin-zeytinyagi-sikim-fabrikasini-ziyaret-etti-142061-5362faec6ae1f111e6475814c6f5c28e.jpegbaskan-dincer-belediyenin-zeytinyagi-sikim-fabrikasini-ziyaret-etti-142061-aa583171b4d8e94c4deb26934e3398f4.jpegbaskan-dincer-belediyenin-zeytinyagi-sikim-fabrikasini-ziyaret-etti-142061-da9ba3c56d251700871fa722d85d4dac.jpeg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.