Başkan Gençay'a 67 milyon TL'lik kredi yetkisi

Başkan Gençay'a 67 milyon TL'lik kredi yetkisi
Didim Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu gerçekleştirildi. Toplantıda, Belediye Başkanı Hatice Gencay'a, 67 milyon TL kredi çekilmesi için meclis tarafından yetki verildi.

Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Ebru Görmez'in haberine göre, Mayıs ayının ilk toplantısını geride bırakan Didim Belediye Meclisi, komisyonlara sevk edilen maddeler için ikinci toplantısını gerçekleştirdi. 10 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısına CHP'li Ersan Kara ve Eda Demir mazeretli olarak katılmadı.

whatsapp-image-2024-05-06-at-17-18-36-1.jpeg

CUMHUR İTTİFAKI'NDAN İLK RET OYLARI

Toplantının ilk maddesi olan '2023 yılı mali yılı kesin hesabı' okunarak meclise sunuldu. Cumhur İttifakı'nın ilk ret oylarını kullanmalarına karşılık madde, oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesini görüşen meclis üyeleri, komisyon raporuna göre belediye başkan yardımcılarının maaş ödeneğinin belediye başkanının 3/2 oranında olması konusunu oy birliği ile karara bağladı. Komisyonlara sevk edilen üçüncü ve dördüncü gündem maddeleri olan belediye ücret tarifesi konusu, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin beşinci maddesi olan, "Çevre denetim biriminin görevleri" konusu ve gündemin altıncı maddesi, "Cenaze hizmetlerinin Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlanması" konusu oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin yedinci maddesi olan, 862 ada 10 parsele ilişkin İmar Komisyonunca imar planı değişikliğiyle ilgili alınan ret kararı, meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

whatsapp-image-2024-05-06-at-17-18-36.jpeg

DİDİM BELEDİYESİ'NDE ŞEFFAF YÖNETİM

Gündemin sekizinci maddesinde ise, "Borçlanma yetkisi" konusunda belediyede EYT'li olarak emekli olacak olan personele yapılacak ödemeler noktasında 67 milyon TL kredi çekilmesi konusu ele alındı. Maddenin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından söz alan Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Metin Döne, belediye çalışanları için yapılacak olan harcamalara evet oyunu verdiğini ve devamında çekilecek kredinin harcaması konusunda bilgi akışının sağlanmasını istediğini dile getirdi. Konu ile ilgi konuşan Belediye Başkanı Hatice Gençay, bahsi geçen konunun sürecinin şeffaf bir şekilde ilerleyeceğini ve uygulamalardan da herkesin haberdar olacağını belirtti.
Gündemin dokuzuncu maddesinde ise Didim Belediyesinin "İç Anadolu Belediye Birliğine üye olunması" konusu ve gündemin son maddesi olan, Didim Ziraat Odası'nın “Duyusal analiz laboratuvarı” konusundaki iş birliği talebi maddeleri mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.