Başkan Gital: Geleceğimiz yanıyor!

Başkan Gital: Geleceğimiz yanıyor!
ABONE OL
SOL Parti Aydın İl Başkanı Emine Gital, son zamanlarda yaşanan yangın afetlerine yönelik açıklamada bulunarak; “Sorumlular yakalanıp mutlaka cezalandırılmalıdır” dedi. 

SOL Parti Aydın İl Başkanı Emine Gital, Aydın dahil ülkenin birçok ilinde meydana gelen yangın felaketine yönelik açıklamalarda bulundu. Başkan Gital, yangının sorumlularının cezalandırılması gerektiğini belirtti. Yangın söndürme politikalarını eleştiren Gital; “Ülkenin dört bir köşesinde günlerdir ormanlarımız yanıyor. İktidar ise felakete uğrayan halkın başına çay fırlatmaktan ve IBAN numarası göndermekten başka bir şey yapmıyor! Yanan ormanların nedeninin sabotaj ya da başka nedenler olduğu henüz belli değil. Troller aracılığıyla 'yangını Kürtler çıkarıyor, CHP çıkarıyor vs.” yalanı ve kışkırtması yaygınlaştırılarak ırkçılığın ve toplumsal felaketin tohumları atılıyor. Eğer sabotaj sonucu yakılıyorsa, yakanların hangi amaç için yakmış olursa olsun ülkemizi, geleceğimizi yakmaktan başka bir şey yapmadığı ortadadır. Hepsine lanet olsun! Sorumlular yakalanıp mutlaka cezalandırılmalıdır” dedi.

“CANLARINI KAYBEDİYORLAR”    
Yangınlar sebebiyle çok sayıda vatandaşın, geçim kaynağı hayvanlarını, evlerini hatta canını kaybettiğini belirten Başkan Gital; “AKP iktidarı bu felaketi ranta çevirmenin peşinde: “Turizmi Teşvik Kanunu ile bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”, tam da orman yangınlarının başladığı 28 Temmuz’da Resmî Gazete'de yayınlandı. Kanununa göre, Kültür ve Turizm gelişme Bölgeleri dışında kalsa bile orman arazileri kamu yararı kapsamına alınarak turizm yatırımcılarına açılabilecek. AKP iktidarı için ormanlarımız, doğamız, yaşamımız, geleceğimiz önemli değil, önemli olan ranttır. Asıl sorun ise bu süreçte ülkemizi, doğamızı, geleceğimizi, her şeyimizi kaybediyoruz. Ülkemizin daha fazla felakete sürüklenmemesi için laik, demokratik, özgür bir Türkiye’yi yeniden kuralım. Ülkemizi her anlamda yangın yerine çeviren AKP iktidarına karşı SOL’da buluşalım. Yangınlarda zarar gören tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun diyor, dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum