Başkan Günel’den tek yön açıklaması 

Başkan Günel’den tek yön açıklaması 
ABONE OL
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ilçede uygulanan tek yön uygulamasına karşı yapılan eleştirilere cevap verdi. 

KIYMET SARIYILDIZ - Kuşadası’nda faaliyete geçirilen tek yön uygulamasıyla ilgili bir çok eleştiri geldi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, yapılan eleştirilerin halkı yanıltmaya yönelik, gerçeklere ve bilimselliğe aykırı olduğunu söyledi.Tek yön uygulaması ile ilgili açıklama yapan Günel, “Son günlerde şehrimizde uygulamaya koyduğumuz 'tek yön' trafik  uygulaması hususunda birçok eleştiri ile karşılaşmaktayız. Ancak bazı kesimlerce eleştirilerin halkı yanıltmaya yönelik, gerçeklere ve bilimselliğe aykırı olarak yapılması üzerine bu açıklama tarafımızca zaruri görülmüştür. Öncelikle şunun net olarak bilinmesini isterim ki bizler bir gece rüyasına yatıp, ertesi gün hayalini uygulamaya kalkışanlardan değiliz. Seçim kampanyamız süresince de belirttiğimiz üzere biz kentimizin sorunlarını bilerek ve çözüm projelerini de hazırlayarak bu göreve talip olduk.  Siz değerli hemşehrilerimizin takdiri ile de görevi devraldık” dedi. 

“KENTE UYGUN BİR ELBİSE ÜRETTİK”
Tek yön uygulaması ile trafiği rahatlatma amaçları olduğunu dile getiren Günel, tek yön uygulamasının yaklaşık bir yıldan fazla bir süre bilim insanları tarafından çalışılarak hazırlanan özel bir proje olduğunu ifade etti. Projenin tamamen Kuşadası’nın trafik dinamiklerine göre dizayn  edildiğinden söz eden Başkan Günel, “Öncelikle tek yön uygulamaları için hiçbir kent ve hiçbir uygulama örnek olarak alınamaz. Tabi ki uygulama örnekleri, tecrübeleri değerlendirilebilir. Her kentin dinamikleri ve kent yerleşik dokusu farklıdır. Biz Kuşadası’nda terzi işi bir çalışma yaparak kente uygun bir elbise ürettik. Tek yön trafik uygulamasına örnek verilen kentler ile Kuşadası’nın hiçbir ortak özelliği yoktur. Londra kenti dünya metropollerinden birisidir ve Kuşadası ile bu kenti mukayese etmek ne nüfus ne de kent trafik yönetimi açısından mümkün değildir. Londra’da tek yön uygulaması 1617 yılında başlayan bir uygulamadır. Bodrum kenti de yine Kuşadası  ile mukayese edilemez. Bodrum kent merkezinde düşük yoğunluklu bir yapılaşma bulunmaktadır. Kuşadası sahili ve merkezi dokusu 7-8 katlı yaşam ve ticaret aktivitelerinin yoğun olarak oluştuğu bir yerleşimdir. Bu nüfusun hareketliliği ve yine yaz aylarında kente gelen turizm nüfusunun etkisi ile kent merkezi trafik yoğunluğu açısından Bodrum kenti ile mukayese edilemez edilmemelidir. Önemli belirtmek isterim ki projemiz tamamen kentimizin trafik dinamiklerine göre dizayn  edilmiştir” diye konuştu. 

“PROJEMİZ TAM ANLAMIYLA HAYAT BULMUŞ OLACAK”
Projenin 6 etaptan  oluştuğunu ve 3 etabının tamamlandığını belirten Günel, 4’üncü etap olan Candan Tarhan Bulvarı üzerindeki kavşakların kalıcı düzenlemelerinin yapılması devam edildiğini söyledi. Günel sözlerine şöyle devam eti: “5’inci etap ise  Candan Tarhan Bulvarı’nın Gençlik Caddesine kadar çift yönlü trafiğe açılmasıdır ki kalıcı düzenlemeler sonunda yapılacaktır.  Kemal Arıkan Caddesi ise sadece yaya trafiğine açık olarak yeniden düzenlenecektir. Projenin son etabı ise Atatürk Bulvarı ve Sahil projesinin kalıcı olarak hayata geçirilmesidir. Bu çalışma ise turizm sezonu sonrasında yapılacaktır. Böylelikle projemiz tam anlamıyla hayat bulmuş olacaktır.” 

baskan-gunelden-tek-yon-aciklamasi-159416-5e7f3f29c10496858580ad6a25c2366a.jpgbaskan-gunelden-tek-yon-aciklamasi-159416-613a4185648f4d3f56a4e7bb5fe8627f.jpgbaskan-gunelden-tek-yon-aciklamasi-159416-74165837ec0a00fc89745d5fee575be8.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum