Başkan İnal: "7/24 beni aramaya çekinmeyin"

Başkan İnal: "7/24 beni aramaya çekinmeyin"
ABONE OL
Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, aylık muhtarlar toplantısında, toplantıları gereksiz ve zaman kaybı olarak değerlendiren muhtarlara toplantıların ne kadar önemli olduğunu hatırlattı.

GÜLAY ÖZTEKİN- Başkan İnal, 3 toplantıya katılmayan muhtarı mahallesine şikayet edeceğini belirterek, “Muhtar gelmiyorsa ben o mahalleye gidip halkın dertlerini dinleyeceğim ve muhtarı halka şikayet edeceğim” dedi.

Belediye Başkanı Zeki İnal başkanlığında yapılan Aralık ayı toplantısında muhtarlar mahalleleriyle ilgili şikayet ve taleplerini dile getirdi. Toplantıları gereksiz ve zaman kaybı olarak nitelendiren muhtarların serzenişlerine cevap veren Başkan İnal, “Elimizde bir sihirli değnek yok ki okus pokus hemen olsun. Ben sizden fazla istiyorum hemen hastane yapılsın. Doğal gazın gelmesini, otopark, TOKİ yapılmasını sizden fazla istiyorum. Hepsi bir anda yapılsın bitsin istiyorum. Kimsenin dert yanmasını dinlemeyeyim. Bir şey anlatmak zorunda kalmayayım. İnanın sizden fazla ben istiyorum. Bundan da gocunuyor muyum? Hayır.  Sabah erken saatte kalkıp özellikle Pazartesi günleri kahveleri, pazaryerlerini dolaşıyor, halkın sorunlarını dinliyorum, pazarın nabzını tutuyorum. Ondan sonra mesaime başlıyorum. Akşamları da kahvehaneye çıkıp herkese gözükeyim derdini dinleyeyim istiyorum” dedi.

BENİ ARAMAKTAN ÇEKİNMEYİN
Telefonun da 7/24 açık olduğunu kaydeden Başkan İnal, muhtarlara “Beni aramaktan çekinmeyin” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Başkana şunu söyledim bir daha söylesem acaba ayıp mı olur diye aklınıza bir şey getirmeyin. Telefonun 7/24 açık. Herkes arayabilir. 10 kere de 100 kere de söyleyebilirsiniz. Herkes derdini söyleyebilir. Elimizden geldiği kadar gücümüzün yettiği kadar yapmaya çalışacağız. Bu toplantıları sakın boş diye algılamayın. Görüyorsunuz işte burada yaptığımız hizmetleri anlatıyoruz. Ben de bilmediğim bir konuda bilgilenmiş oluyorum. Biz anlatmasak hiçbir mahallenin nereye ne yapıldığından haberi olmayacak. Bu toplantılara gelmezseniz bundan haberiniz olmaz. Şunu bilin 3 ay bu toplantıya gelmeyen muhtarın mahallesine gideceğim ve bütün mahalleyi toplayarak ‘Muhtar toplantılara gelmiyor. Sizin bizden bir isteğiniz derdiniz var mı?’ diye soracağım. Halka şikayet edeceğim.”

 MUHTARDAN SİTEM
Başkanın konuşmasının ardından söz alan Yaykın Mahallesi Muhtarı Osman Ali Aktan, Başkan İnal’a kaç aydır başkanlık yapıyorsun diye sordu. Başkan seçildikten sonra kaç kez mahalleye geldiği sorusunu yöneltip muhtar olarak bundan kendisinin haberdar olmadığından yakınan Muhtar Aktan, “Köye geliyorsun. İşçilerle görüşüp simit dağıtıyorsun bundan Mehmet Akçay’ın haberi oluyor benim haberim olmuyor. Hangi gün gelirken muhtarım ben Yaykın’a geliyorum benimle birlikte olur musun dedin” diye çıkıştı. 

DÜĞÜNE DERNEĞE GİDERKEN SANA MI HABER VERECEĞİM
Başkan İnal, “Eğer Yaykın’a geliyorsam düğüne hayra geliyorum. Ben düğüne hayra gelirken aramamı istiyorsan arayayım. Ben köy için geldiğim zaman haberin olmazsa o zaman haklısın. Ama düğüne cemiyete gelirsem o zaman aramama gerek yok. Her düğüne derneğe gittiğimde muhtarlara haber mi vereceğim? Ancak ki ben köy için mahalle için halk için gelmişsem o zaman muhtarı ararım” diye konuştu. 

BİZ KİMİ MUHATAP ALACAĞIZ
Ardından söz alan Nargedik Muhtarı Öznur Tekin, telefonlarına bakan olmadığından dert yanıp “Bizim köylerde bir işimiz olduğunda kimi aramamız gerekiyor? Kimi muhatap alacağız? Telefonlarımıza bakan olmuyor. Biz iki kamyon çakıl için sizi aramak istemiyoruz” dedi. 

TELEFON KONUSUNDA ŞİKAYET GELMEYECEK DEDİM 
Başkan İnal, “Ben bütün kadroma çalışanlarıma telefon konusunda uyardım. Bana bu konuda şikayet gelmeyecek diye. Benim telefonum nasıl 24 saat açık kalıyorsa benim çalışanımın müdürümün çavuşumun telefonu da 24 saat açık kalacak ve kesinlikle size yanlış bir cevap veremezler. Yapılmazsa bunları böyle toplantılarda bu şikayetlerinizi de bildirebilirsiniz. İşte bu toplantıların önemi“ dedi. Ardından Fen İşleri Müdürü Hafizana Tosun bir ay içinde yapılan hizmetleri anlattı.

baskandan-muhtarlara-goz-dagi-138791-9ab92f26cd9a1a92d269b4f11c56621e.jpgbaskandan-muhtarlara-goz-dagi-138791-819f15fcfe2af9929e3a63b45c66b2c1.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.