Başkan İnal'a çocukluk arkadaşından Efe jesti

Başkan İnal'a çocukluk arkadaşından Efe jesti
ABONE OL
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyesi aynı zamanda araştırmacı yazar Prof. Dr. Adem Efe'den başkan Zeki İnal'a anlamlı bir hediye geldi.

GÜLAY ÖZTEKİN - Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyesi aynı zamanda araştırmacı yazar Prof. Dr. Adem Efe, aynı mahalleden çocukluk arkadaşı olan Akhisarlı Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal’a Farsça yazılmış Osmanlıcadan Türkçeye çevirdiği Aydın Efe’sini anlatan tefsiri gönderdi. 

Akhisarlı Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal’ın yanı mahallede birlikte büyüdüğü çocukluk arkadaşı aynı zamanda komşusu olan Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Profesör Adem Efe, 1921 yılında Fevzi Lütfi’nin Dergâh dergisinde yayımlanan Osmanlı Türkçesiyle yazılan Aydın’ın Efesini anlatan bir makaleyi Türkçeye çevirdi. 
Aynı zamanda uluslararası alanda yayınlanan bir çok bildirisinin yanı sıra çeşitli dergi ve gazetelerde çok sayıda makalesi yayınlanan araştırmacı yazar Adem Efe, Türkçeye çeviri yaptığı Efeler diyarı Aydın’ın Efe’sini anlatan makaleyi doğup büyüdüğü aynı mahalleden çocukluk arkadaşı olan Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal'a gönderdi. Çocukluk arkadaşının bu jesti karşısında duygulanan Başkan İnal, “Saygı değer arkadaşımın bu jesti karşısında çok duygulandım. Beni çok onura etti. Efelerin yaşamlarını konu olan bu yazıyı hep saklayacağım” diyerek profesör arkadaşına bu nazik davranışından ötürü teşekkür etti. 

OKUDUĞU MAKALE DİKKATİNİ ÇEKTİ
Sosyal Hizmet Bölümü Sosyal Hizmet Ana Bilim Dalında görev yapan araştırmacı yazar Adem Efe, “Okuduğum dergide Osmanlı Türkçesiyle yazılmış Aydın Efesini anlatan bir makale dikkatimi çekti. Malum Kurtuluş Savaşında Milli mücadeleye ilk katılan Aydın efeleri dillere destan kahramanlıklarıyla nam salmıştır. Efe ve zeybek kültürü denince ilk akla gelen Efeler diyarı Aydın’ın Karacasu ilçesinde belediye başkanı olarak görev yapan çocukluk arkadaşıma jest yapmak istedim. Bunu Türkçeye çevirip kendisine gönderdim. Çok mutlu oldu. Kendisine bu görevinde başarılar diliyorum” dedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.