Başkan İnal’dan kursiyerlere mıknatıs ve boya desteği

Başkan İnal’dan kursiyerlere mıknatıs ve boya desteği
ABONE OL
Karacasu’da Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR işbirliğinde kadınlara yönelik olarak açılan seramik biçimlendirme kursuna katılan 15 kadın, usta öğreticileri eşliğinde ekonomik değeri daha yüksek ve taşınması kolay magnet ve biblo üretimine başladı.

ABDURRAHMAN FIRAT- Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal’da kadınların üretmiş olduğu magnet ve bibloları boyamaları için boya ve 5 bin tane mıknatıs alarak destek vereceğini söyledi. Çamurun, derinin ve demirin hayat bulduğu Karacasu’daki kadınlar, Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR işbirliği ile düzenlenen seramik kursunda eğitimleri sürüyor. Usta öğretici Mine Bardak tarafından kadınlara uygulamalı olarak eğitimler veriliyor. Kursu başarıyla bitiren kadınlar sertifikalarını aldıktan sonra KOSGEB hibe destelerinden faydalanarak kendine işletme kurabilecekler. 

Kurs başlamadan önce Karacasu’ya giden KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal ve çömlek ustalarına daha küçük boyutta ürünler yapıp daha çok para kazanabileceklerinin püf noktalarını anlatmıştı. 

KOSGEB Müdürü Dülger’in önerileri üzerine harekete geçen Karacasu Kaymakamlığı, Halk Eğitim Merkezi tarafından kadınlara yönelik çömlek kursu açıp magnet ve biblo üretimine başladı. Kadınların yaptığı çalışmaları Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, Aydın İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Hakan Durum, Karacasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Karacasu Halk Eğitim Müdürü Nadir Kambak yerinde inceledi. Kadınların üretmiş olduğu biblo ve magnetler büyük beğeni topladı. 

Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, kadınların üretmiş olduğu ürünlerin farklı renge boyanması için boya ve magnet için ise 5 bin adet mıknatıs alarak destekte bulunacağını açıkladı. 

Kadınların yapmış olduğu küçük boyuttaki seramik ürünlerin turistler tarafından daha çok tercih edileceğini belirten KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, “Daha önce Karacasu’ya geldiğimizde çömlek ustalarının büyük büyük güveç, su testisi, bardaklar, cezveler, damacanalar yapıldığını görmüştük. O zaman ustalara magnet üretimi yapmalarını önermiştim.  Küçük hediyelik eşya, biblo gibi ürünleri daha az çamurla daha az emek harcayıp yapıp daha yüksek fiyatlarla satabilirler. Gelen turistler büyük eşyaları götüremeyebilirler ama küçük magnet ve bibloyu çantalarına koyup rahat yurt dışına götürebilirler.  Daha çok seramik hediyelik eşyalar satın alırlar. Kadınlarımız bir araya gelip çömlek yapmasını öğrendiği gibi eğitmenleri eşliğinde magnet üretimine başlamışlar.  Şu anda kadınlar çeşitli hayvan figürleri, biblolar, magnetler üretmeyi başarmışlar. İleriki günlerde bu kadınlar ticari hayata atılırsa KOSGEB olarak gerekli desteği vereceğiz. O zaman da kadın girişimciler hem ticari hayata atılmış olacak hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmuş olacaklar” dedi. 

Karacasu’daki çömlek ustalarının yapmış olduğu ürünler markasız olarak satıldığına da dikkat çeken Dülger, “Bu yapılan ürünlerin üzerine Karacasu, marka veya bir logo yazılmasını önerdik. İnşallah onları da basacaklar. Bir de sadece turuncu renk ürünler yapılmaması konusunda bilgiler verdik. Sağ olsun çömlek ustaları artık yaptıkları ürünleri de farklı renklere boyayıp daha çok kitleye ulaşacaklar. Bizler de elimizden gelen desteği sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

baskan-inaldan-kursiyerlere-miknatis-ve-boya-destegi-151312-c3a455c09ca9753d6b9451787c9f49fe.jpgbaskan-inaldan-kursiyerlere-miknatis-ve-boya-destegi-151312-1ce6e63dbb673427879c443b72f10948.jpgbaskan-inaldan-kursiyerlere-miknatis-ve-boya-destegi-151312-d3b3c5cc49cb33fb088176fb3f6fbdc3.jpgbaskan-inaldan-kursiyerlere-miknatis-ve-boya-destegi-151312-8fe605ad2c438766ab75f584271893ba.jpg

FOTOĞRAFLARIN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.