Başkan Maraş vize sorunlarının çözümü için devrede

Başkan Maraş vize sorunlarının çözümü için devrede
 Muhabir
Avrupa’daki 3 ülke son zamanlarda artan başvurular nedeniyle Türkiye’den yapılan vize müracaatlarını geçici olarak durdurma kararı aldı.

Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Murat Tan'ın haberine göre, İtalya, İspanya ve Almanya gibi bazı ülkeler, vize randevularını Mayıs ayı sonuna kadar askıya aldığını duyurdu. Söz konusu karar üç ülkeyle de ihracat yapan Aydın’daki iş insanlarının yanı sıra öğrenciler ve yurtdışında tatil yapma hayali kuran vatandaşları da kısmen zora soktu. Aydın’daki iş insanlarına İtalya Konsolosluğu aracılığıyla iş vizelerinde bugüne kadar daima yardımcı olduklarını söyleyen Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş, vize randevularının durdurulmasının kendilerini olumsuz yönde etkilemeyeceğini söyledi.

baskan-maras-vize-sorunlarinin-cozumu-icin-devrede-aydinli-baskandan-vize-krizine-rahatlatan-aciklama-465973-ab52ba1e0cb42306ecac269f2a1a2f28.jpeg

Son zamanlarda vize başvurularındaki yüksek artış, Schengen vize başvurularını da olumsuz yönde etkilerken, İtalya, İspanya ve Almanya gibi bazı ülkeler Mayıs sonuna kadar vize randevularını askıya alma kararı aldı. Vize randevularının ertelenmesi, 3 ülkeye de yüksek ihracat yapan Aydın’daki iş insanlarını da kısmen olumsuz etkilerken, Aydın Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Gökhan Maraş’tan rahatlatan açıklama geldi.


baskan-maras-vize-sorunlarinin-cozumu-icin-devrede-aydinli-baskandan-vize-krizine-rahatlatan-aciklama-465973-252038a341c31b516f69e88f6989651d.jpg

“İTALYA KONSOLOSLUĞU İLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ”

AYSO üyesi sanayicilerin ticaret vizeleriyle ilgili sorunların aşılmasında İzmir İtalya Konsolosluğu yetkilileriyle sürekli irtibat halinde olduklarını kaydeden Başkan Maraş, “Sanayici üyelerimizin ticaret vizeleriyle ilgili sorunları söz konusu olduğunda İzmir İtalya Konsolosluğu nezdinde anında çözüm üretiyoruz. Konsolosluk yetkilileriyle çok iyi bir iletişimimiz söz konusu. Kendileri bize her konuda yardımcı oluyorlar. Halihazırda konsolosluk günde 35 kişiye iş vizesi veriyor. Biz de talep olduğunda devreye girerek başta İtalya olmak üzere diğer ülkelerle ilgili sorunların aşılması noktasında da köprü vazifesi görüyoruz. Bu bakımdan vize krizinin ilimizdeki iş insanlarını doğrudan olumsuz yönde etkilediğini söyleyemeyiz” dedi.


baskan-maras-vize-sorunlarinin-cozumu-icin-devrede-aydinli-baskandan-vize-krizine-rahatlatan-aciklama-465973-775a03ac9c2d7d8cbb895440d53c77f6.jpg

Hatırlanacağı üzere Başkan Maraş, geçtiğimiz 19 Nisan günü Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte İzmir İtalya Konsolosu Daniele Bianchi’yi ziyaret etmiş, görüşmede Aydın ile İtalya arasındaki ticari bağların daha da güçlü konuma getirilmesi, İtalya’dan bazı şehirlerle Aydın’ın kardeş şehir olması konuları masaya yatırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum