Başkan Taner'den tüm partilere ön seçim çağrısı 

Başkan Taner'den tüm partilere ön seçim çağrısı 
ABONE OL
Ön seçim kararının Genel Başkan Meral Akşener tarafından olumlu karşılandığını belirten İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, diğer partilere seslendi.

(Tuğba AYDIN)-ÖZEL HABER-   Taner; “Temennimiz Aydın’daki bütün siyasi partilerin tamamının tabanlarının talepleri doğrultusunda adaylarını belirlemeleri” dedi. Aydın’da Millet İttifakı’nda ön seçim beklentisi devam ederken, İYİ Parti’de durum netleşti. Aydın’da milletvekili adaylarının ön seçimle belirleyeceklerini duyuran İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, ön seçimin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından olumlu karşılandığını ifade etti. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Taner; “Araştırma neticesine baktığımızda Aydın’da İYİ Parti varmak istediği hedefe adım adım yaklaşıyor. Bir ay önce Nisan ayında Aydın’da yüzde 26 oyumuz varken, 25 gün sonra yapılan araştırmada yüzde 26 olan oyumuzun yüzde 27.3’e çıktığını görmekteyiz. Dolayısıyla Aydın’da İYİ Parti hedeflediği noktaya her geçen gün emin adımlarla ilerlemekte. Böyle bir noktada bizim parti olarak istediğimiz şey Genel Başkanımızdan da bu konuda talepte bulunduk. Aydın’da milletvekili tespitleri sırasında aday adaylarının içinden üyelerin katılımıyla ön seçim yapılmasını talep ettik. Genel başkanımız da uygun olduğunu seçim kararı aldıktan sonra tekrar görüşmemiz gerektiğini ve Aydın’da üye katılımıyla hakim denetiminde bir ön seçim yapılabileceğini söyledi. Genel başkanımız ön seçimlere sıcak bakan bir yapıda” dedi.

"DEMOKRASİ İÇİN OLMASI GEREKEN BİR OLGU"
Aydın’da Türkiye’nin birçok ilinde benzer şekilde ön seçimler yapılacağını sözlerine ekleyen Başkan Taner, Millet İttifakı ve diğer partilerde aynı yöntemin uygulanması gerektiğine değinerek, “Cumhuriyet Halk Partisi daha önce ön seçimle adaylarını belirliyordu. Ama son dönemlerde o ön seçim sisteminden de vazgeçtiler. İnanıyorum ki İYİ Partinin bu ön seçim çıkışı gündeme getirmesi neticesinde CHP’li arkadaşlar da aynı görüşte olacaklardır. Ön seçimin yapılması lazım. Aydın’da milletvekili olacak kişiyi parti mensubu olan arkadaşların belirmesinden daha doğal bir şey olamaz bu parti içi demokrasi açısından olması gereken bir olgu” dedi.

"TABANLARINDAN KORKMASINLAR"
Aydın’daki siyasi partilerin de ön seçime gitmeleri gerektiğinin altını çizen Taner; “Ön seçim baştan beri gündemdeydi. Malum 2018 seçimlerinde biz daha yeni bir partiydik. 6 aylık bir parti olarak ön seçimi yapma imkanımız yoktu, dolayısıyla adaylar genel merkezin belirlemesiyle oldu ama bu dönem biz köklü ve kurumsal bir parti haline geldik ve burada ön seçim yapılarak aday belirlenmesinin daha adil ve mantıklı olduğunu düşünüyoruz. Temennimiz Aydın’daki bütün siyasi partilerin iktidar ve muhalefet partilerinin tamamının kendi tabanından korkmamaları ve tabanlarının talepleri doğrultusunda adaylarını belirlemeleridir” ifadelerini kullandı. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.