Başkan Ülken’den tepki

Başkan Ülken’den tepki
 Muhabir
AYTO Başkanı Hakan Ülken, son dönemde Aydın’da düzenlenen şehir tanıtım günlerindeki satışlara tepki gösterdi. Bu organizasyonların esnafa ve vatandaşa etkisine değinen Ülken, “Yerel tacir ve esnafa ve aynı zamanda halk sağlığına zarar vermektedir” dedi.

Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Türker Kocakahya'nın haberine göre, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, son günlerde Aydın’da düzenlenen şehir tanıtım günlerine tepki gösterdi. Konuya hem ekonomik hem de sağlık açısından dikkat çeken Ülken, “Son dönemde kentimizde x şehir tanıtım günleri adı altında o şehrin gastronomisi hariç tereyağından peynire, bakliyattan sucuğa varıncaya kadar her türlü ürünün satış alanı haline gelen etkinlikler düzenlenmektedir. Yerel tacir ve esnaf sabit kira, elektrik, su, işçilik, vergi, ruhsat harcı, katı atık, işgaliye, aidat, tabela vergisi ve daha bir çok maliyetle daralan ekonomide ayakta kalmaya çalışırken, bu tarz il dışından gelen, maliyeti 900 TL’nin altında olmayan 3 kilo tereyağının 500 TL’ye satılması gibi birçok sağlıklı olup olmadığı tartışmaya açık ve açık alanda satılmasının hijyen sorunlarına sebep olacağı ürünlerin halkımıza pazarlanması, yerel tacir ve esnafa ve aynı zamanda halk sağlığına zarar vermektedir” dedi.

baskan-ulkenden-tepki-halk-sagligina-zarar-vermektedir-466924-3041d87333d9ce9232ad5186f1995ccc.jpg

“UYGULAMAYA KARŞIYIZ”

Bu uygulamaya net bir şekilde karşı olduklarını dile getiren Ülken, “Mutlaka başka bir ilin gastronomisinin tanıtımı ile ilgili bir etkinlik, 4-5 ürün ve yemek ile senede en fazla 1-2 defayı geçmemek üzere ve çok iyi bir devlet denetimiyle yapılabilir. Ancak, bu süreklilik arz eder ve belirtilen şehre ait olmayan her türlü ürün çeşitliliğini içerirse, Aydın tüccarının temsilcileri olarak bu konuya şiddetle karşı çıkmak ve gerekli her türlü çalışmayı yapmak bizim asli vazifemizdir. Konu ile ilgili Aydın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla gerekli görüşmelerimizi yaptık, talebimizi ilettik. Sayın Valimiz ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız da konuya hassasiyetle yaklaşıp, incelemeye aldılar” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.