Başkan Yetişkin Efeler Belediyesi’nin borcunu açıkladı

Başkan Yetişkin Efeler Belediyesi’nin borcunu açıkladı
 Muhabir
Efeler Belediyesi’nin 2024-2029 döneminin ilk toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Efeler Belediyesi’nin borcunu açıkladı.

Yerel seçimler sonrasında Aydın ve ilçelerinin belediye meclis toplantıları yapılmaya başlandı. Bu kapsamda, Efeler Belediyesi dönemin ilk toplantısını bugün gerçekleştirdi. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, oturum öncesinde bir takım bilgilendirmeler yaptı. Şeffaf bir belediyecilik yapacaklarının altını çizen Yetişkin, Efeler Belediyesi’nin mali durumuyla alakalı da açıklama yaptı. Yetişkin, Efeler Belediyesi’nin 31 Mart itibariyle 458 milyon 540 bin TL borcu olduğunu bildirdi. Ayrıca, Başka Yetişkin, kadrolu ve bağlı şirketlerde çalışan 2 bin 70 personel olduğunu da belirtti.

whatsapp-image-2024-04-08-at-18-20-58-001.jpeg

“HEP BERABER BU İŞİN ALTINDAN KALKACAĞIZ”

Belediyenin mali durumuyla ilgili konuşan Yetişkin, “31 Mart 2024 itibariyle Efeler Belediyesi’nin firmalara, Efeler AŞ’ye, kısa dönem banka kredilerine, banka kredilerinin faiz ödemelerine, uzun dönem banka kredilerine, kültür varlıklarına, vadesi geçmiş vergi ödemelerine, EFEBEL prim ödemelerine, Efeler SGK prim ödemelerine, Zeybek AŞ. borç dökümü olarak 458 milyon 540 bin TL vadesi geçmiş borcu var. Bunlar incelenecek. Kimsenin şüphesi olmasın çok şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz. Efeler Belediyesi’nin EFEBEL AŞ.’de bin 400 işçisi var. Belediyede çalışan kadrolu personel sayısı 435, EFEBEL AŞ’de iştirak da çalışan personel sayısı 150, Zeybek AŞ’de çalışan sayısı 65 toplamda 2 bin 70 personel bulunmakta. Seçimde önce toplu iş sözleşmesi imzalandı. Biz sendikayla görüşmeye devam ediyoruz. Elbet işçilerimizin haklarını sonuna kadar ödeyeceğiz. Toplu İş Sendikasından önce işçilerimiz 17 bin 125 liradan ücretlendiriliyordu. Sözleşme sonrasında 26 bin 500 lira taban ücretten ücretlendiriliyor. Toplu iş sözleşmesi öncesi ödenen toplam 54 milyon 340 bin TL Efeler Belediyesi’nin ödediği maaş toplamı. Toplu iş sözleşmesinden sonra borç 77 milyon 420 bin lira. Yaklaşık olarak 23 milyon 100 bin lira gibi bir rakam. Hep beraber bu işin altından kalacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-04-08-at-17-37-09-001.jpeg

“HEPİMİZİN ÖNCELİĞİ EFELERLİ HEMŞERİLERİMİZ”

Oturum öncesinde meclis üyelerine seslenen Başkan Yetişkin, “İletişim kurulabilir, konuşulabilir, görüşülebilir bir meclis istiyoruz. Sizin de benim de bu süreçte bu çizgimizi asla bozmamamızı istiyorum. Siyaset elbette ki siyaset ancak, hepimizin önceliği Efelerli hemşerilerimizdir. Ben bundan sonraki sürecin çok güzel olacağına hep inandım, inanmaya da devam ediyorum. Hepimizin niyeti çalışmak. Sizlerle çalışmaktan da onur duyuyorum. Bizim derdimiz Efeler’i huzurlu hale getirmek. Efeler hep beraber yöneteceğimiz bir yer olsun. ” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.