Başkanlardan ortak tepki

Başkanlardan ortak tepki
ABONE OL
İGC Başkanı Dilek Gappi, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı eleştirildi.

AGC Başkanı Semra Şener açıklamanın talihsiz bulduğunu belirtirken, ABGC Başkanı Cem Ulucan ise; "Sayın Gappi, eleştireceği adresi şaşırmış olmalı" dedi.

 
Anadolu Buluşması Marmaris - Yerel Medya Çalıştayı’nda konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi’nin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile ilgili yaptığı, “Bazı cesur görünen topuklu efeler, ilk iş hemen yerel basına desteğini kesti" açıklaması çalıştaya katılan diğer cemiyet başkanlarının tepkisini çekti. Konuya ilişkin açıklama yapan Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Semra Şener; “Maalesef çalıştayın amacına hizmet etmeyen çok talihsiz bir açıklama olmuştur. Böyle bir organizasyonda bu tür polemiklere girmek, sorunu doğru okuyamamaktır. Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak katıldığım organizasyonda, Sayın Gappi’nin konuşmasını dinlerken kast ettiği kişinin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu olduğunu anlamakta zorlandım” dedi.


“BÜYÜK BİR TALİHSİZLİKTİR”
Şener, Aydın’daki belediyeler tarafından verilen ve adventorial olarak ifade edilen tanıtıcı ilanların genelge sonrasında da devam ettiğini belirtmelerine rağmen Gappi’nin Başkan Çerçioğlu’nu eleştirmesini anlamlandıramadığını belirtti. Başkan Şener; “Değerli meslektaşlarım, soruna bir de şu açıdan bakalım; tahminime göre Aydın’da yayın yapan 65’i aşkın basın kuruluşu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bu güne kadar ilan talep etmemiştir. Velev ki teklif götürmüş ve bu teklif reddedilmiş olsun. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncelikli tercihinin İzmir’de yayın yapan yerel gazeteler olması son derece haklı bir gerekçedir. Kaldı ki Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin yayın organına tasarruf tedbirleri genelgesi öncesi abone ve reklam desteği veriyor olması ve sonrasında genelge gereği bunu durdurması da yasal olarak son derece haklı bir tercihtir. Hal böyle iken böylesine önemli ve anlamlı bir çalıştayın daha en başında, Sayın İGC Başkanı Gappi tarafından böyle bir polemiğin yaratılmış olması büyük bir talihsizliktir. İki belediye başkanını böyle bir polemik ile kıyaslamak, çalıştaya katılan basın mensuplarının dışında, eminim Sayın Çerçioğlu ve Sayın Soyer’i de son derece rahatsız etmiştir” ifadelerini kullandı. 

"GAPPİ, ELEŞTİRECEĞİ ADRESİ ŞAŞIRMIŞ OLMALI"
Açıklamaya ilişkin bir diğer tepki de Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (ABGC) Başkanı Cem Ulucan’dan geldi. Ulucan; "Elbette hep birlikte mücadele edeceğiz ancak Sayın Gappi, eleştireceği adresi şaşırmış olmalı" dedi.
Ulucan yaptığı açıklamada tasarruf tedbirleri genelgesinin geri çekilmesini istediklerini belirterek; "Tasarruf tedbirleri genelgesini çıkaran belli. Sayın Gappi'nin mücadele sözüne katılmakla beraber, sadece Aydın basınının değil İzmir basınının da destekçisi olan Özlem Çerçioğlu'na yapılan eleştirisi kabul edilebilir değil. Aydın'da 65 gazete yayın yapıyor ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok belediye yerel basına desteklerini hiç kesmedi. Kaldı ki Aydın Büyükşehir Belediyesi İzmir'in gazetelerine de abone olarak, reklam vererek destek verdi. Ortada bir genelge var ve sürekli müfettiş baskısı yaşayan belediyelerimizin abonelikleri iptal etmesini, özel günlerde verilen kutlama ilanlarını kesmesini biz anlayış ile karşıladık. Çünkü bu mücadeleyi vermesi gereken öncelikle bizleriz. Sürekli denetlemeye tabi tutulan, müfettişlerce baskı altında tutulan belediyelerin bizim adımıza mücadele etmesini beklemek haksızlık olur" dedi.
"AYDIN BASININA DESTEK VERİLMEDİ"
İzmir'in Büyükşehir ile birlikte 31 belediyesi olduğunu ve bu belediyelerin birinin bile Aydın basınına destek vermediğini vurgulayan Ulucan; "Aydın'da İzmir'in yarısı kadar belediye ve 67 gazete var. Belediyelerimiz Aydın basınına destek oldukları gibi İzmir de yayın yapan gazetelere de destek oluyorlar. Sayın Dilek Gappi eleştirmesi gereken adresi karıştırmış olmalı. Başta Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi, Didim Belediyesi ve Germencik Belediyesi olmak üzere bir çok belediyemiz Aydın'a hiç gelmeyen İzmir  gazetelerine bile destek verdi. Aydın basınının da bize bir sorusu oluyor. Aydın basını yıllardır, 'İzmir'in belediyeleri bize destek olmazken Aydın'ın belediyeleri İzmir'in gazetelerine neden destek oluyor?' diye bize soruyor.  Tepkimiz ve mücadelemiz, tasarrufu itibardan başlatmayıp 1 liralık gazete alımını durdurarak tasarruf edeceklerini zanneden zihniyete karşı olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.