Açıklamasında Aydın’ın CHP’ye oy verdiği için cezalandırıldığını da savunan Baydar, “AK Partili illere akıtılan paralar neden Aydın’a akıtılmıyor?” sorusunu sordu.Geçtiğimiz yıl CHP’den yeniden aday olacağı açıklamasıyla dikkatleri üzerine çeken 24.-25. ve 26. Dönem CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, AGC Başkanı Ferdi Uzun ve yönetim kurulu üyelerine ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, Aydın için hayali olan milletvekillerine ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Baydar, 2023 Genel Seçimleri’ne dönük olarak CHP’de ön seçim olması halinde yeniden milletvekilliği görevine talip olduğunu kaydetti. Açıklamasında, Aydın’ın Denizli ve Konya gibi illere göre daha az Devlet yatırımı aldığını belirten Baydar, iktidar milletvekillerine de eleştiriler yöneltti. “CHP’ye oy çıktı diye Aydın’a bir şey vermiyorsun. Bu cezalandırmayı biz hakediyor muyuz?” diyen Baydar, iktidar milletvekillerinin önemli yatırımların ilde hayata geçmesi konusunda da yetersiz olduğunu belirtti.

“AYDINLILARIN KUL HAKKINI YİYORSUN”

Aydın’ın bir çok ile göre daha az Devlet yatırımı aldığını söyleyen Baydar, “Belediye birşeyler yapıyor, çabalıyor, çırpınıyor ama sağdaki soldaki AK Partili illere akıtılan paralar Aydın’a akıtılmıyor. Neden biz CHP’ye oy veriyoruz diye cezalandırılıyoruz? Yani bunun böyle olmaması lazım. Hakkaniyet bu değil. Sen, ‘Elhamdülillah kul hakkı yemem’ diyorsun. Mübarek Ramazan günü dediğimiz laf bu ama Aydın’da yaşayan 1 milyondan fazla insanın kul hakkını yiyorsun. AK Partili vekillerin düşünmesi gereken budur. Aydın’a para gelecek. Para projeye gelir. Projen yoksa para gelmez. Baraj yaptık filan bunlar zaten Devlet’in yürüyen projeleridir. Sen iktidarsan ben iktidarım diyorsan, yapacaksın. 100 bin kişilik stad yapın bakayım, görelim. Şu andaki stadın olduğu yeri Hyde Park gibi bir hale getirin. Oraya kürsü koy, insanlar güneşlensin. Mesire alanı yapın, şahane bir yüzme havuzu yapın. Adam gibi olimpik standartlarda ozon filtreli klor kokusu olmayan yüzme havuzu, atletizm pisti yapın. Türkiye’deki atletizm şampiyonaları burada yapılsın. Bu yatırımların da Aydın’da hayata geçmesi gerekli” dedi.

İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİNİ ELEŞTİRDİ

Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nin kurulduğu yerin yanlış olduğunu savunan Baydar, “O zaman Gerenkova yolu üzerindeki büyük arazi gösterildi. Rektör kabul etmedi. Doğrusu da Muğla yolu üzerindeki Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nin olduğu yere kadar kapsayan alan üzerinde olmasıydı. Allah korusun biriniz bir kaza geçirseniz, bir yeriniz kırılsa ağrıdan duramayacak hale gelmemeniz mümkün mü? Başı dönmeden oraya çıkan var mı? Üniversite Hastanesi kolay çıkılan yer olmalı. Otobana yakın olmalıdır. Bizim bu bölgede yaz nüfusumuz 3 milyonu aşıyor. Buradaki hastane nasıl yetecek? Söke, Kuşadası ya da Didim’e yakın eklem binası olması lazım. Acil travmaya müdahale edecek üstünde helikopter ambulansı olan yer olacak. İktidar milletvekilleri bunu niye düşünmezler? Bu niye olmasın? Türkiye’nin bir çok yerinde bu hizmet oluyorsa Aydın’da niye olmasın?” diye konuştu.

“AYDIN’DAKİ SAĞLIK HİZMETLERİ YETERLİ DEĞİL!”

Kendisinin idealist bir kişiliğe sahip olduğuna değinen Baydar, “Ben memlekete hizmet edeyim, kafamdaki projeleri nasıl hayata geçirebilirim diye siyaset yapan bir adamım. Bu bir idealizmdir, adanmışlık gerekiyor. Ben milletvekili olmasam da zaten vatandaşlarıma hizmet ediyorum. Isparta’dayım, partisi de önemli değil Aydın’dan kim ararsa arasın boş çevirmem. Hangi arkadaşımız gelse mutlaka elinden tutmaya çalışırım. Aydın’da sağlık hizmetleri de yeterli değil. Hep bir İzmir’e gitme, başka bir yere gitme durumu var. Burası bir merkez olmalı. Aydın antik dönemden beri bir çok medeniyetin kurulduğu bir beşik. Bunun için vekillerin hayali olması lazım. Aydın’ın 50 yıl sonra nasıl olacağını tartışmalıyız. Hangi önemli Devlet yatırımlarının mutlaka yapılması lazım, zorunluluklar nelerdir? Bunları konuşan yok! Devlet de para yok mu var. Gidin Konya’yı, Kayseri’yi görün. CHP’ye oy çıktı diye Aydın’a bir şey vermiyorsun. Bu cezalandırmayı biz hakkediyor muyuz?” dedi.

“ÖN SEÇİM OLDUĞU TAKDİRDE HAZIRIM”

Ön seçimde koyarsınız kardeşim sandığı. Vatandaş en önemli kantardır. Ön seçim olduğunda hazırım. Ön seçim yapıldığı takdirde aday olacağım. Buyursun arkadaşlar gelsinler. Aydın ile ilgili her türlü projeyi tartışalım. Ne yapılacak, ne edilecek görelim. Aydın’ın önümüzdeki yıllarını tartışalım. Özlem Çerçioğlu hakikaten fenomen ve her zaman da Aydın’da seçimleri alacaktır. Özlem Başkana yük olacak, kendisinin de onları seçtirmek için uğraşacağı adayların olmaması lazım. Aklı başında ve nitelikli insanlarla yürünecek bir döneme girmemiz lazım. Bu dönemin başlangıcındayız. Yeni seçim yasası da esasın da bunu gerektiriyor. Bunun ötesinde bizim nitelikli insanlarla kuracağımız bir gruba ihtiyacımız var. İktidara yürüyoruz, iktidar olacağız. İktidar olmak için iktidar olduğunda ilini, partini temsil edecek insanları ortaya koymamız lazım. CHP’de ön seçim olacak diye düşünüyoruz. Beklentimiz de bu yönde” ifadelerini kullandı.

baydar-aydin-chpye-oy-verdigi-icin-cezalandiriliyor-276177-2d214d19556bb60dd7e4a730669fde9e.jpegbaydar-aydin-chpye-oy-verdigi-icin-cezalandiriliyor-276177-984a1f3b3d5994940c7370aca2719394.jpgbaydar-aydin-chpye-oy-verdigi-icin-cezalandiriliyor-276177-48abe6044d438e4525335eb62f1aaa17.jpgbaydar-aydin-chpye-oy-verdigi-icin-cezalandiriliyor-276177-9b573aaca44e99c182ca63932740ef20.jpg


Kaynak: MURAT TAN