Bayram kavuşmalarına yüksek fiyat engeli  

Bayram kavuşmalarına yüksek fiyat engeli  
ABONE OL
Son dönemde hızlı artış gösteren şehirlerarası otobüs bileti fiyatları, Ramazan Bayramı sebebiyle daha da yükselerek Aydın'da okuyan üniversitelileri düşündürüyor. Birçok üniversiteli genç bayramı Aydın'da geçirmeyi planlıyor.

(Elif ATABEY)-ÖZEL HABER-  Son dönemde artan akaryakıt fiyatları sebebiyle yükselen şehirlerarası otobüs bileti fiyatları, bayram dolayısıyla da gelecek olan zamlardan sonra, Aydın'daki birçok üniversiteli genci, aileleriyle nasıl kavuşacağı konusunda düşündürüyor. Bir otobüs firması çalışanı, şu anki bilet fiyatlarının bayrama yakın tarihlerde tekrar artacağını ifade etti. Aynı zamanda, vatandaşların artan fiyatlardan etkilenmemek için biletlerini şimdiden aldıklarını ve firmalarda yoğunluk oluştuğunu belirtildi. Firma çalışanı, "Mazot yüksek olduğu için otobüsçü buraya eskisi gibi gelip gitmiyor. Zaten fiyatlar da yüksek olduğundan, vatandaşlar da talep etmiyor. Çünkü, bir İstanbul bileti şu anda 280 lira, bayram zamanı 320 lira olacak" ifadelerini kullanmasının ardından, tüm seferler dolarsa ve vatandaşlardan talep gelirse ek sefer yapılabileceğini kaydetti.

"130 LİRALIK BİLET 2 GÜNDE 170 LİRAYA ÇIKTI"
Memleketi Balıkesir Burhaniye olan bir Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi, "Daha önce yalnızca iki firmayı kullanıyordum daha güvenilir ve konforlu diye. Ama 4 saatlik yolun 130 lira olan bilet fiyatı 2 gün içinde 170 liraya çıkınca bilmediğim bir firmadan almak zorunda kaldım. Uygun diye aldığım biletin güncel fiyatı da 140 lira oldu. Şuradan şurası olan İzmir bile 70 lira olmuş. Önceden İzmir'e 20 liraya giderdik" dedi. Üniversiteli genç, "Şöyle bir şey de var, ben 170 liralık bileti almak yerine, fiyatı daha uygun bir firmadan almak istiyorum. Ama onların da saatleri iyi değil mesela. Günde sadece iki saatte var. Bunun biri gece yarısı saat 3'te, biri de saat 8'de oluyor. İlla bileti daha ucuz alayım diye uygun olan saatlerden daha erken gidemiyorum ki bu da fazlasıyla rahatsız ediyor" ifadelerini kullandı.
Bilet almak için erken davranmak gerektiğini belirten üniversite öğrencisi, "Benim memleketim yakın o yüzden avantajlıyım. Biletim daha 200 lirayı geçmedi" diye konuşmasının ardından, çevresindeki 400-500 lira bilet gideri olan arkadaşlarının vizeler sonrası evlerine gidemediklerini ve bazılarının bayramda da ailelerinin yanına gidemeyeceğini kaydetti. Başka birkaç üniversiteli genç ise, memleketlerine gitmenin hem kendilerini hem de ailelerini zarara sokacağını ve Aydın'da kalmalarının daha karlı olduğu için mecburi olarak bayramı Aydın'da geçireceklerini ifade etti.

GÜNCEL FİYATLAR
Aydın'daki üniversiteli öğrencilerin çoğunlukla talep ettiği birkaç şehrin fiyat aralığı dikkat çekti. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi Aydın’dan İstanbul, Ankara ve Adana gibi şehirlere biletlerin 300 liraya yakın olması bekleniyor. Öte yandan Aydın –İzmir arası bilet fiyatlarının ise 50 ile 95 lira arasında değişebileceği ifade edildi. 

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.