Bayram öncesi önemli uyarı!

Bayram öncesi önemli uyarı!
Bayramların vazgeçilmezi baklavayla ilgili ustalarından önemli uyarılar geliyor. Kullanılan malzemeler ve maliyetlerin artması nedeniyle baklava fiyatlarının 700 liraya kadar yükselmesi dikkat çekerken, belli fiyatın altına satılan baklavalara yönelik vatandaşların kuşkuyla yaklaşması isteniyor.

İzmir merkezli olarak faaliyet gösteren bir baklava firmasının sahibi Veysel Murat, geleneksel baklavanın yapım sürecine işaret ederek vatandaşları uyardı.

aw178748-07.jpg

"SAĞLIKLI ÜRÜNLER TERCİH EDİLMELİ"

Baklavanın lezzetini sade yağın ortaya çıkardığını belirten Murat, bu nedenle kullanılan sade yağ ve kuruyemişlerin birinci sınıf olmasının önem taşıdığını aktardı. Piyasadaki ucuz baklavaların mevcut ekonomik şartlarda mutlaka hileli olacağına değinen Murat, bunlardan uzak durulmasının, sağlıklı ürünlerin tercih edilmesinin önemine işaret etti.
aw178748-01.jpg

FİYATLAR BU BAYRAM ARTTI

Murat, geçen bayrama göre fiyatların iyice yükseldiğini ifade ederek, "Bayram hazırlıklarımız devam ediyor. Baklava, artık bayramların olmazsa olmazı bir tatlı haline geldi. Baklava, Osmanlı saray sofralarının tercihi, geleneksel tatlımız.

aw178748-05.jpg

Bayramlarda misafirlere baklava ikram etmek artık geleneğimiz haline geldi. İçindeki tereyağı ve fıstıkla birlikte işçilik de birleşince sofralara layık olmaya çalışıyoruz. Şu an fıstıklı baklavanın kilosu 700 liradan satılıyor. Geçen seneki bayramda bu fiyat 400 lira civarındaydı" sözlerini kaydetti.
aw178748-06.jpg

"TEREYAĞI YERİNE MARGARİN KULLANILMIŞTIR"

Murat, kaliteli malzeme kullanılan iyi bir baklavanın maliyetini de açıkladı. Ucuza satılan ürünlerde tereyağı yerine margarin kullanıldığını dile getiren Murat, "İyi bir baklavanın kilosu 650 liradan aşağı olmamalıdır. Bu fiyattan aşağıda olan baklavalarda mutlaka hile vardır. Yüzde yüz tereyağlı bir baklava bu fiyatın altına inemez.

aw178748-04.jpg

Ucuza satılan ürünlerde mutlaka tereyağı yerine margarin kullanılmıştır. Vatandaşlarımız baklava alırken mutlaka güvendikleri yerden ve tadarak alsınlar. İyi bir baklavanın rengi parlak altın rengi olmalı ve çatalı batırırken çıtırtı sesini duymak gerekir" ifadelerini kullandı.

aw178748-03.jpg

aw178748-02.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.