İzmir Çiğli Belediyesi tarafından 17 kadın işçi, iddiaya göre hiçbir hukuki ve ahlaki gerekçe gösterilmeden işten çıkartıldı. Kadın işçiler belediye binası önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. 

Belediye kadın işçileri işten çıkardı! Topluca Ankara'ya yürümeye başladılar

İşlerini Geri İstiyorlar

İşçiler adına konuşan Hale Ören Özdinçer, "İzmir Çiğli Belediyesi'nde çalışırken hiçbir hukuki ve ahlaki gerekçe gösterilmeden, ekmeğinden edilen kadın işçileriz. Tam 11 aydır, hem işimizi hem onurumuzu geri almak için direniyoruz. Bugün, emeği ve adaleti ayaklar altına alanlara karşı hakkımızı aramak için Çiğli'den Ankara'ya yürüyüşümüzü başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.  

Belediye kadın işçileri işten çıkardı! Topluca Ankara'ya yürümeye başladılar

Aydın’daki 15 yıllık Osmanlı davasında karar
Aydın’daki 15 yıllık Osmanlı davasında karar
İçeriği Görüntüle

Sloganlar Attılar

"Sesimizi tüm Türkiye duyana kadar yürümeye kararlıyız. Bu yürüyüş yalnız bizim değil, bu ülkede güvencesizliğe, ayrımcılığa, adaletsizliğe mahkum edilen tüm emekçilerin, özellikle de kadın işçilerin yürüyüşüdür" diyen Özdinçer, şunları kaydetti: "Bugün bu adaletsizliğe susanlar, yarın hepimizin emeğine kast eden düzene ortak olur. Bizim ne ayrıcalık talebimiz var, ne de lütuf bekliyoruz. İstediğimiz sadece gasp edilen işimizin, hakkımızın geri verilmesidir. Buradan tüm kamuoyuna, kadın örgütlerine, emek ve demokrasi güçlerine çağrımızdır. Bu yürüyüşte bizimle olun. İşimizi geri alana, bu haksızlık son bulana kadar durmayacağız. Adalet, Ekmek ve Özgürlük için yürüyoruz." Öte yandan açıklama sonrasında "İşimizi geri istiyoruz" ve "Bize ekmek yoksa size huzur yok" sloganları atan kadın işçiler, haklarını aramak adına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'ne yürüyüş başlattı.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI (İHA)