Belediye meclisleri 3 ay ertelendi

Belediye meclisleri 3 ay ertelendi
ABONE OL
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde almış oldukları önlemleri anlattı. 

ABDURRAHMAN FIRAT - İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine koronavirüs tedbirleri kapsamında ek bir genelge gönderdi. Genelge ile valilikler ve kaymakamlıklar tarafından büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelenmesi istendi.
Bakan Soylu, “büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayları yapılmamasına ait kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduk. Onaylamasıyla birlikte 81 il valiliklere bildirdik. Valilikler de belediyelere bildirecek. Olağanüstü toplanmaları durumunda izinler alınacak ve gerekli sağlık tedbirleri almak koşuluyla izin verilecek” dedi. 
Sadece yaşlıların değil gençlerin de hayatlarını yavaşlatmaları konusunda uyarılarda bulunan Bakan Soylu, şu ana kadar yurt dışından gelenlerin sayısı 15 bin 181 kişi olduğunu söyledi. Yurt dışından gelenlerin 14 gün karantina altında tutulduğunu ifade den Bakan Soylu,  “Herkes evde kalmaya özen göstersin” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.