Bir ayda 32 bin TL ceza

Bir ayda 32 bin TL ceza
ABONE OL
Aydın İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından açıklanan verilerde Ekim ayı içerisinde Aydın’da denetlenen 54 firmanın 12’sine toplam 31 bin 644 TL para cezası kesildiği belirtildi.

KADİR CEYHAN - Aydın İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Ekim ayı içerisinde yapılan denetimler neticesinde 9 adet firmaya yeni Sanayi Sicil Belgesi düzenlenirken 6 adet Sanayi Sicil Belgesi değişikliği yapıldı. 6 firmanın Sanayi Sicil Belgesi iptal edilirken 40 firmanın Sanayi Sicil Belgesinin “vizesi” yapıldı. 54 firmanın yıllık işletme cetveli kontrol edilerek onaylandı. 12 firmaya ise idari para cezası uygulandı.
            
Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) çalışmaları kapsamında yapılan tetkikler neticesinde Ekim ayı içerisinde 43 adet akaryakıt sayacının ilk muayenesi yapılarak uygun olmayan 4 adedi damgalandı. 177 adet akaryakıt sayacının ani muayenesi yapıldı. 4 adet tanker sayacının ilk ve periyodik muayenesi yapılırken 1 adedinin uygun olmadığı tespit edildi. 115 adet elektrik sayacının şikâyet muayenesi yapıldı ve 5 adedinin uygun olmadığı tespit edildi. 78 adet su sayacının şikâyet muayenesi yapıldı ve 30 adedinin uygun olmadığı tespit edildi.
          
21 adet taksimetrenin ani ve şikâyet denetimi yapıldı ve 8 adedinin uygun olmadığı tespit edildi. Yapılan denetimler neticesinde ise kanunlara uygun hareket etmeyen vatandaşlara toplamda 31 bin 644 TL para cezası kesildi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.