BİR TANE AYDINIMIZ VAR

BİR TANE AYDINIMIZ VAR
ABONE OL
AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Aydın'da gerçekleştirdiği son bir haftalık programı değerlendirdi.

MURAT TAN- Çok yoğun geçen bir haftalık programda, AK Parti il ve ilçe teşkilatlarıyla, ilçe belediyeleriyle, vatandaşlarla, esnafla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve ilin önde gelen kanaat önderleriyle bir araya geldiğini belirten Mustafa Savaş, ilde yürütülen projeleri yerinde incelediğini, yakın gelecekte hayata geçecek projeler hakkında ilgili kurum ve kuruluşlardan bilgiler aldığını söyledi. 

“YENİ YATIRIMLAR İÇİN DEVREDEYİZ”

"Bir hafta boyunca önemli temaslarda bulunduk, projeleri yerinde inceledik. Hepimizin bir tek gayesi var, o da daha güzel ve daha yaşanılır bir Aydın inşa etmek” diyen Savaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu ile birlikte ziyaret ettiği ve 2012'den beri kapalı olan Çeştepe Stadı ile Pınarbaşı mevkiinde uzun yıllardır atıl durumda bulunan olimpik yüzme havuzunun da açılması için geri sayımın başladığını belirtti. İYİ Partili İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’ya gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili de konuşan Savaş, “Yatırımlar konusunda engelleri aşmak için yardım talep eden herkese olabildiğince kısa sürede çözüm üretmek istiyoruz. Sonuçta bir tane Aydınımız var” dedi.

“YOĞUN BİR PROGRAM GERÇEKLEŞTİRDİK”

Aydın’daki bir haftalık temasları kapsamında, İncirliova'da, Germencik'te, Çine'de, Çakırbeyli'de, Buharkent'te, Kuyucak'ta ve Efeler'de çok verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerinin altını çizen AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, "Milletvekili olarak bizlerin görevi, ilimize yapılması istenen yatırımların önündeki engellerin kaldırılmasını sağlamak, ilimize daha fazla yatırımın daha hızlı getirilmesine destek sunmak. Bu nedenle ilimizin kültürel gelişimine katkı sunacak, ekonomisine ivme kazandıracak projeleri yakından takip ediyoruz. Bizlere gelen yardım ve destek taleplerine de yanıt vermenin çabasındayız. Bu bir hafta boyunca bu şekilde çok yoğun bir program gerçekleştirdik" dedi.
 
"TALEPLERE HIZLI ÇÖZÜM PEŞİNDEYİZ"

Ziyaretleri esnasında ilçe belediye başkanlarının, muhtarların, sanayici ve iş adamlarının, çiftçilerin, tarım birliklerinin, şoför esnafının, il müdürlüklerinin sorunlarını yakından dinlediğini dile getiren Mustafa Savaş, "Hepimizin bir tek gayesi var, o da daha güzel ve daha yaşanılır bir Aydın inşa etmek. Siyasi görüş farklılıklarımız bulunsa da herkesin hedefi bu yönde. Bu nedenle ilimizdeki yatırımları desteklemeye azami gayret gösteriyoruz. Yeni yatırımlar için de bakanlıklarla çok yakın bir temas içerisindeyiz. İncirliova Belediye Başkanı Sayın Aytekin Kaya ile de bir görüşmemiz oldu. Yatırımlar konusunda engelleri aşmak için yardım talep eden herkese olabildiğince kısa sürede çözüm üretmek istiyoruz. Sonuçta bir tane Aydınımız var. İlimizin ekonomisine, turizmine katkı sunacak projeleri ayrı bir heyecanla dinliyor ve takip ediyorum. Bu nedenle yapımı devam eden Buharkent Organize Sanayi Bölgesi ve önümüzdeki günlerde önemli bir istihdam kapısı haline gelecek olan Zeytin İşletme Fabrikası’nda incelemelerde bulundum. Sanayi demek istihdam demek, aş demek, iş demek. Aş ve iş sunacak, ekonomiye katma değer katacak her çalışma hayati önemde. Temaslarımız bu yönde oldu, ziyaretlerimiz esnasında vatandaşlarımızın ilgisi de bizleri ziyadesiyle mutlu etti" diye konuştu. 

ÇEŞTEPE STADI VE OLİMPİK HAVUZ İÇİN GERİ SAYIMDAYIZ

2012'den beri kapalı olan Çeştepe Stadı'nın yeniden hayata geçmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çalışmaların başlatıldığının altını çizen Mustafa Savaş, "İlimize güzel bir tesis daha kazandırılıyor. Pınarbaşı mevkiinde uzun yıllardır atıl durumda bulunan yaklaşık 9 bin metrekare alana sahip olimpik yüzme havuzunun yeniden açılması için de ciddi bir çalışma yürütülüyor. Gençlerimize yönelik sosyal alan, rekreasyon ve spor alanları yapılarak Aydın'a yeniden kazandırılacak" dedi.

“ÇOCUK EVLERİNİ DE ZİYARET ETTİK”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve il müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet yürüten Aydın'daki Sevgi Evleri’ni de ziyaret ettiklerinin altını çizen Mustafa Savaş, "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüzle, İlçe Başkanımızla ve Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürümüzle birlikte Efeler ilçemizde İl Müdürlüğümüze bağlı Sevgi Evi’nde, birbirinden güzel çocuklarımızla bir araya geldik. Çocuk Evlerimiz, apartman dairelerinde 5-6 çocuğumuzun kaldığı geleneksel aile bağlarının, komşuluk ilişkilerinin öğretildiği, çocuklarımızın ev işlerinin nasıl yapıldığını yaşayarak öğrendiği bir sistem. Evde 24 saat boyunca bakım elemanı kalıyor, bir meslek elemanı da üç evden sorumlu olarak görev yapıyor. Bu sistemi yerinde inceledik. Çocuklarımızı sosyal hayata hazırlamak için güzel bir uygulama olan bu çalışmayı hayata geçiren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza, ilimizde bu sistemi yürüten İl Müdürümüz Sayın Seyfi Bozçelik'e ve ayrıca emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.