“Bir yıldır boş olan evler var”

“Bir yıldır boş olan evler var”
ABONE OL
Üniversitelerde yüz yüze eğitimin henüz başlamaması ve öğrencilerin gelmemesi nedeniyle Aydın’da özellikle 1+1 evlere ilginin düştüğü öğrenildi.

TÜRKER KOCAKAHYA'NIN ÖZEL HABERİ - Emlakçı Mustafa Yılmaz, kiraların yüzde 60’a kadar düşürülmesine rağmen 1 yıldır boş olan evler bulunduğunu kaydetti. 

Pandemi nedeniyle üniversitelerde bu yıl yüz yüze eğitim yapılamıyor. Uzaktan eğitim alan öğrenciler bu nedenle fakültelerine hasret kaldı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) eğitim alan öğrenciler şehre gelemeyince birçok sektör etkilendi. Bu sektörlerden olan emlak piyasası da pandemiden nasibini aldı. Özellikle yatırım amaçlı 1+1 ev alanlar kiracı bulamamaktan yakındı. Efeler’de emlakçılık yapan Mustafa Yılmaz, sektörün son durumunu değerlendirdi. Pandemi nedeniyle evlerin çoğunluğunun boşaldığını belirten Yılmaz, “Şuan şartlar ortada. Ev sahipleri sıkıntı yaşıyor. 1 yıldır boş olan evler var” dedi. 

“YÜZDE 60’A KADAR DÜŞÜRENLER VAR”        
Öğrenciye destek olmak için kiraların düşürüldüğünü belirten Yılmaz, “Ev sahipleri yarı yarıya hatta yüzde 60 oranında kiraları düşürdü. Ancak pandeminin devam etmesi nedeniyle veliler evleri boşaltma kararı alıyor. Böyle olunca da evler boş kaldı” dedi. Ev sahiplerinin çoğunun zarar etse bile evlerini satmak istemediğini belirten Yılmaz, “Yatırım için alındığından satılırsa yerine koyması kolay olmuyor. Çünkü alındığı dönemle bugünkü fiyatlar aynı değil. Maliyetlerin artmasıyla ev fiyatları arttı. Ayrıca satmak isteseler bile ev almak isteyen çok kişi yok” diye konuştu. Yılmaz, evini satmayanların ise pandeminin geçmesi ve öğrencilerin tekrar gelmesi için umutla beklediğini söyledi. 

“PANDEMİDE SAYILAR DÜŞERSE HAREKET BEKLİYORUZ”
Şuan için kiralara ve evlere çok fazla talep olmadığının altını çizen Yılmaz, “Pandemi tüm sektörler gibi emlak sektörünü de etkiledi. Pandemide sayılar düşerse bir hareketlenme olabileceğini düşünüyoruz” dedi. İmkanı olanların müstakil evlere yöneldiğini kaydeden Yılmaz, “Pandemide izole yaşamak isteyenler ve deprem tehlikesinden çekinenler müstakil evlere ilgi gösteriyor. Ancak bu tarz evler için ciddi imkanlar gerekiyor. Yine sahil kenarındaki evlere bir yönelim var” diyerek sözlerini tamamladı. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.