“Biraz daha sabretmeliyiz”

“Biraz daha sabretmeliyiz”
ABONE OL
Otogaza gelen 17 kuruşluk zam sonrası taksici esnafının girdi maliyeti artarken Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Yakın zamanda zam aldığımız için biraz daha sabretmeliyiz” dedi. 

TÜRKER KOCAKAHYA - Türkiye’de LPG’ye 17 kuruşluk zam geldiği açıklandı. Tamamı pompa fiyatına yansıyacak olan zam sonrası Aydın’da otogaz litre fiyatı 5 lira civarına kadar yükseldi. Özellikle taksilerin yoğun olarak kullandığı LPG’ye 1 Temmuz’da da ciddi bir zam gelmişti. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, yakın zamanda Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) Toplantısında fiyat ayarlandığını, bu nedenle şuanda bir zam beklentisi olmadığını söyledi. Özmeriç, bu ay yapılacak UKOME toplantısında ise okul servis ücretlerinin görüşüleceğini belirtti. 
“GELİRİMİZ DÜŞÜYOR”
Toplu taşıma esnafının enflasyonla beraber gelirinin düştüğünü kaydeden ve sadece akaryakıt değil diğer giderlerin de arttığını belirten Özmeriç, “UKOME’den yakın zamanda zam aldığımız için şuan için zam beklentisi gerçekçi olmaz. Sık sık fiyat değiştirmek de uygun olmaz. İnsanlar alternatif ulaşım araçlarına gitmeye başlarken toplu taşımaya yeniden insanları davet edebilmek için biraz daha dayanmamız gerekiyor” dedi.  Otogazı çoğunlukta ticari taksileri kullandığının altını çizen Özmeriç, zam almanın da maliyeti olduğuna dikkat çekti. Zam geldiğinde taksimetrenin ayarlanması gerektiğini dile getiren Özmeriç, bunun ayar maliyetinin ise 750 lirayı bulduğunu belirtti. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.