"Biz üretmeye devam ediyoruz"

"Biz üretmeye devam ediyoruz"
ABONE OL
Germencik ilçesine bağlı Turanlar Mahallesinde domates yetiştiriciliği yapan Erdem Yunus Arifoğlu, tam kapanma sürecinde vatandaşların sebzesiz kalmayacağını dile getirdi. 

TUĞBA AYDIN-Germencik'e bağlı Turanlar Mahallesi'nde 40 bin metrekarelik serada domates yetiştiriciliği yapan iş adamı Erdem Yunus Arifoğlu, pandemi nedeniyle tam kapanma sürecinde evlerinde vakit geçiren vatandaşların sebzesiz kalmayacağını belirtti.

40 kişilik ekibiyle çalışmalara devam ettiklerini dile getiren Arifoğlu; “Pandemi hadisesi talihsiz bir hadise. Bu her hangi bir ülkenin veya yöneticinin inisiyatifinde olan bir hadise değil. Bir bulaşıcı hastalık olarak her ülkede olduğu gibi ülkemizde de var. Tabi devletimiz şimdi gerekli tanzimlemeyi yapıyor. Sağlık Bakanlığımız gerçekten harika çalışıyor onu destekleyen İçişleri Bakanlığımız da bunun planlamasını yapıyor. Kaymakamlığımıza personelimizin listesini verdik. Gerekli izinler verildi. Personelimiz günlük maskeleri sabah öğlen akşam veriliyor. Temizlik kurallarına ve mesafe kurallarına riayet ediliyor. Zaten umumiyetle bu kırk bin metre karede 40 kişi çalıştığı için yani her birinin arasında onlarca metre mesafe kalıyor. Yani bulaşma riski olmayan ortam. Ekolojiye de uygun. Temiz havada işçilerimiz rahat rahat çalışıyor. Personel mutlu ve memnun. Çalışmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun, biz üretmeye devam ediyoruz” dedi.

“KADINLAR DAHA ÖZENLİ”

Serada özellikle kadın istihdamına yer verildiğini kaydeden Arifoğlu; “Sera işi biraz özen gerektiren bir iş. Bu yatırma ve dolama olarak teknolojide adı geçen işlemleri kadınların eli daha yatkın, parmakları daha ince. Dolama yatırma işinde düğüm atarken sıkıntı yaşıyor erkekler. Kadınlar bunu daha özenli ve itinalı yapıyor. Bu yüzden de kadın işçi tercih ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

biz-uretmeye-devam-ediyoruz-216052-95dadecf4aa4cd3d50c57cd33165e478.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.