Cumhurbaşkanı onaylı bu kredi fırsatı, borcu olan vatandaşları sevindirecek. Bankaların uygun faiz oranları ile sunulan borç kapatma kredisi imkanları, milyonlarca kişinin finansal yükünü hafifletmeyi amaçlıyor.

KREDİYİ VEREN BANKALAR

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik koşullar nedeniyle bir çok vatandaş kredi ve kredi kartı borçlarını ödemekte zorluk çekiyor. Bu nedenle de bankalar tarafından sağlanan borç kapatma kredisi kampanyaları vatandaşlar için öne çıkıyor.

Bir süredir bu yönde arayışlar devam ediyordu. Nihayet beklenen açıklama geldi. Yeni borç kapatma kredisi kampanyası duyuruldu. Üstelik bir değil iki değil tam beş banka vatandaşa borç kapatma kredisi imkanı sağlıyor. Cumhurbaşkanı onaylı borç kapatma kredisi veren bankalar netleşti.

Borç kapatma kredisi veren bankalar, garanti Bankası, ING Türkiye, İş Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıfbank oldu. Borcu olan vatandaşlar 100.000 TL’ye kadar borçları için bu beş bankaya başvuru yaparak borç kapatma kredisi kullanma fırsatını elde ediyor.

Devlet destekli borç kapatma kredisi kampanyası kapsamında en uygun faiz oranları uygulanıyor. Böylece vatandaşlar bütçelerini sarsmadan borçlarını tek bir çatı altında toplayarak düşük faizle ödeme fırsatına sahip oluyor.


BAŞVURU ŞARTLARI

Beş banka tarafından sağlanan borç kapatma kredisi başvuru şartları da netleşti. Başka bankalara borcu olan 18 yaş üstü herkes borç kapatma kredisi için seçtikleri bankalara başvuru yapabiliyor.

Kampanya kapsamında bankaların kara listesinde bulunmamak düzenli gelire sahip olmak aranan şartlar arasında yer alıyor. Borç kapatma kredisi kullanacak olan vatandaşların aynı zamanda kredi kullanmak istedikleri bankalara borçlarına da taşımaları gerekiyor.

Bu şartlara uyan vatandaşlar kullandıkları kredi miktarına göre 36, 24 ve 12 ay taksitlerle borç kapatma kredisi alabiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi