Boşanmak için Karacasu'yu seçiyorlar

Boşanmak için Karacasu'yu seçiyorlar
ABONE OL
Karacasu, 2018 yılındaki boşanma oranlarındaki artışla gündeme gelirken 2019 yılında bir önceki yıla oranla boşanma oranlarında düşüş kaydedildi.

GÜLAY ÖZTEKİN- Boşanmaların yüksek olmasının altında yatan sebebin diğer ilçelerde boşanmalara bakan mahkemelerin yoğun olması nedeniyle başka il ve ilçelerden boşanmak için Karacasu’yu seçenler olduğu öğrenildi.

Karacasu’da 2019 yılında 112 kişi ömür boyu mutluluk için nikah masasına otururken 43 çift de boşanmak için hakim karşısına çıkarak evliliklerini sonlandırdı. 2018 yılında ise evlenen 109 çiftten 65’i boşandı. Her iki çiftten birinin boşanmış olması ilçede büyük yankı uyandırırken 2019 yılında evlenme oranları aynı seviyede kaldı ve boşanmalarda bir önceki yıla oranla düşüş kaydedildi. 2018 yılında her iki çiftten biri boşanırken 2019’da her 3 çiftten birinin boşandığı görüldü. 

BÜYÜK KENTLERDE MAHKEMELERDEN GÜN ALMAK ZOR
Rakamsal verilere bakıldığında eleme oranları yerinde sayarken boşanmaların ise bu kadar çok olması gençlerde endişe yarattı. Lakin ilçedeki boşanmaların bu kadar yüksek olmasının altında yatan sebebin, Karacasu’da yaşayan çiftlerden çok boşanmak için dışarıdan Karacasu mahkemesini seçen çiftlerin oluşturduğu öğrenildi. 

AYNI GÜN BOŞANIP GİDİYORLAR
Edinilen bilgiye göre gerek nüfus bakımından gerekse iş yoğunluğu bakımında bir hayli yoğun olan Aydın, Nazilli gibi il ve ilçe adliyelerindeki boşanmalara bakan mahkemelerin anlaşmalı olarak boşanmak için gelen çiftlere çok ileriye bir tarih verdiğinden çiftlerin de Karacasu adliyesini tercih ettikleri ve aynı gün boşanıp gittikleri bildirildi. 
Karacasu Adliyesinin iş yükü bakımından yoğun olmaması nedeniyle boşanmak için başvuran çiftlere aynı gün ya da birkaç gün sonraya duruşma günü vermesi nedeniyle Aydın ve ilçelerinden hatta çevre il ve ilçelerden boşanmak için Karacasu’ya gelip bir günde boşandıkları gelen bilgiler arasında yer aldı.

4 GÜNDE BİR KİŞİ HAYATA VEDA EDİYOR
Karacasu’da evlenen ve boşananların dışında 2019 yılında 141 doğum 88 ölüm gerçekleşti. Doğanlarla ölenler dikkate alındığında 2,5 günde dünyaya bir kişi gelirken her 4 günde bir kişi yaşadığı bu dünyaya veda ederek ebedi ikametgahına  kavuştuğu görüldü.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.