Bozdoğan Sucuğu damaklarda tat bırakıyor

Bozdoğan Sucuğu damaklarda tat bırakıyor

Aydın’da pazarcılık yapan 36 yaşındaki  Ergun Göktaş, Bozdoğan’ın yöresel ürünü olan cevizli sucuğunu satarak bu tadı tüketiciyle buluşturuyor.

A+A-

KIYMET SARIYILDIZ - Nişasta, ceviz ve şekerle yapılan meşhur Bozdoğan Sucuğu ağızlarda tat bırakmaya davam ediyor.  Bir ip üzerine cevizlerin dizildiği üzerine de nişastanın kaplandığı Bozdoğan Sucuğu, tarihi tadını vatandaşlarla buluşmaya deva ediyor. 25 senedir Bozdoğan Sucuğu’nu satarak geçimini sürdürdüğünü söyleyen Göktaş,  tarihi tatlıyı unutturmadığını söyledi. Göktaş, “Bu Bozdoğan’ın yöresel cevizli sucuğu. Çok az bir tadı var. Hafif bir tatlı. Aydın’da bir tek ben satıyorum. Aydınımıza bu yöresel tadı tattırıyorum. Unutturmuyoruz. Çok şekerli olmadığı için insanlar seviyor. Talep var. Şimdiki nesil çok fazla bilmiyor. Fakat yaşlı vatandaşlarımız çok daha fazla talep ediyor. Avrupa’ya, İstanbul’a dahi gidiyor bu yöresel tatlımız” dedi. 

bozdogan-sucugu-damakalarda-tat-birakiyor-155839-55e9e250fa433bd800ccb88e9b88f35e.jpegbozdogan-sucugu-damakalarda-tat-birakiyor-155839-3717e9e65e5f8acf1c7b46205cfc25a8.jpeg


Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.