Bozdoğan'da pandemi olumlu seyrediyor

Bozdoğan'da pandemi olumlu seyrediyor
ABONE OL
Aydın’ın Bozdoğan ilçesine vekaleten atanan Kaymakam Ali Buzkaya, ilçedeki pandemi sürecini ve kuraklığa değinerek açıklamada bulundu.

AYŞE AKTAŞ - Buzkaya, ilçede Covid-19 vaka sayılarının düştüğünü söyleyerek ilçe sakinlerinin rehavete kapılmamalarını vurguladı.

İçişleri Bakanlığı kararıyla Bozdoğan Kaymakamlığına 4 ay önce vekaleten atanan Ali Buzkaya, ilçedeki pandemi sürecini ve son günlerde ülke genelindeki kuraklık sorununa değindi. Çiftçilerin geçirdiği süreç hakkında açıklamada bulunan Buzkaya, ilçede pandemi sürecinin iyiye doğru seyrettiğini söyleyerek, hastane ya da yoğun bakım ünitesinde yatan hasta olmadığının altını çizdi. 

Covid-19 aşısının genelde ve ilçede Haziran ayı içerisinde hızlanacağını söyleyen Buzkaya, "Covid-19 şuanda Aydın genelinde iyi seyrediyor. En iyi 6 il arasında. İlçemizde ise henüz sıfırlanmadı ancak bir iki vaka şeklinde devam ediyor. Hastanede yada yoğun bakımda kimse yok. Bu şekilde devam ederse 1 Haziran’da bitecek diye umuyoruz. Tabi ki bu iyileşmede rehavete kapılmamız gerekiyor” dedi.

‘SUYU DİKKATLİ KULLANMALIYIZ’
Türkiye genelinde kuraklığın yaşandığını ve ilçede yükseklik bakımından sondaj yapılmasının sorun olduğunu söyleyen Buzkaya, özellikle Nisan yağmurlarının olamayışından dolayı çiftçinin zor duruma düştüğünü vurguladı. Buzkaya, "Kuraklık konusu ise Aydın geneli ve ilçemize yağmur çok yağmadı. Özellikle bahar yağmurları yağmadığı için çiftçimiz oldukça sulama açısından sıkıntılar yaşıyor. Şu anda Bozdoğan Kemer Barajının doluluk oranı normal standartların altında. İlçemiz yüksek bir kesimde olduğu için sondaj da yapılamıyor. Diğer yerler 5 -10 metreden su çıkarırken bizim yaklaşık 100 metreyi buluyor, bu da maliyetli oluyor. Ayın belli günlerinde su verilecek. Önümüzdeki senelere kuraklık yansırsa sıkıntılı olacak. Ona göre ürün ekilmesi gerekiyor. Sadece Aydın genelinde değil ülkemizde suyu dikkatli kullanmamız gerekiyor. 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülke olsak da tatlı su kısmında fakir bir ülkeyiz. Hepimiz üstümüze düşeni yapmamız lazım” diye konuştu.

‘ESNAF AÇILIRSA RAHAT NEFES ALACAK’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 bin ve 3 bin lira hibe ödemesi yapılacağı açıklamasının ardından esnafın bir nebzede olsa rahatlayacağını söyleyen Kaymakam Buzkaya,” Tam kapanma döneminde ilçemizde ve yurt genelinde pazarlar açıldı. Bu tabi ki pazarcı esnafı için ve vatandaşımız için çok iyi oldu. Esnaflarımıza 3 bin ve 5 bin olmak üzere hibe destekleri verilecek, bu onları biraz rahatlatır ancak kendilerinin iş yapması her zaman daha iyidir. Sonuçta taşıma suyuyla değirmen dönmez. Haziran sonunda aşılama Türkiye’de artacak gibi görünüyor. İnşallah aşılama artmasıyla birlikte normal hayata geçiş yapabiliriz. Esnaf açılırsa kendini toparlayacak. Bizde tam kapanma sürecinde vakıf olarak esnafımıza cüzi miktarda destek olmaya çalıştık. Umarım en kısa sürede hayat normal akışına geçebiliriz” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.