Bozkurt, arzuhalcilerle mücadele çağrısını yineledi 

Bozkurt, arzuhalcilerle mücadele çağrısını yineledi 
ABONE OL
2019-2020 Adli Yıl Açılış töreninde konuşan Aydın Baro Başkanı Bozkurt, arzuhalcilerle mücadele talebini yineleyerek, başta avukat belediye başkanları olmak üzere Aydın’daki tüm ilçe belediye başkanlarına çağrıda bulundu.  

MURAT TAN - Daha önceki açıklamasında Aydın’daki üç avukat belediye başkanı olan Kuşadası, Efeler ve Nazilli belediye başkanlarına isim vermeden arzuhalcilerle mücadele edilmesi yönünde göreve davet Aydın Baro Başkanı Bozkurt, Adli Yıl Açılış töreninde de bu çağrısını yineledi. Bozkurt açıklamasında, hasar takipçileriyle ilgili olarak da Adalet Bakanlığı’nın gereğini yapmasını isterken, arzuhalcilerle mücadele konusunda taleplerine kayıtsız kalmayan Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş ile aynı zamanda avukat olan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e teşekkür etti. 

KUŞADASI İLE GERMENCİK’İ ÖRNEK GÖSTERDİ

Bozkurt konuşmasında, “Sayın Adalet Bakanı’nın dahi iki kez açıkça simsar diyerek dile getirdiği hasar takip çetelerinin artık bu ülkede cirit atamaması için reforma ihtiyaç bulunmadığını ifade ederek, gereğinin yapılmasını acilen bekliyoruz. Yine, başkanı avukat olanlar başta olmak üzere tüm Belediyelerimizden, vatandaşların hak kaybına yol açan arzuhalcilere izin vermemesini istiyoruz. “İşgaliye ödüyorlar” şeklinde Baromuza verilen cevapları kabul etmiyor, işgaliye parasına ihtiyaçları varsa Baro olarak o işgaliyeyi ödeyerek bu hak ihlaline son vermeye hazır olduğumuzu duymalarını istiyoruz. Bu konuda gereğini yapmaya derhal başlayan Kuşadası ve Germencik Belediye Başkanlarına teşekkürlerimizi sunuyor ve örnek olmasını diliyoruz” dedi. 

Bozkurt’un arzuhalcilerle mücadele açıklamasının ardından, Aydın’da aynı zamanda avukat kimliğiyle bilinen Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ile Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın da arzuhalcilerin meslekten men edilmesi yönünde bir çalışma başlatıp başlatmayacakları merak konusu oldu.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.