"Bu dönem bereket yılı olacak"

"Bu dönem bereket yılı olacak"
Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, ilçede kaydedilen yağışların ardından açıklamalarda bulundu. Tanyeri, "Hava şartları normal giderse bu dönem bereket yılı olacak" dedi.

MUSA ÖLMEZ- Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Söke ve çevresine yapılan kuvvetli sağanak yağış uyarısı üzerine üreticiler gözünü hava durumuna çevirirken yağış öncesinde ekipler de teyakkuz haline geçmişti. İlçede gün boyu aralıklarla yağmur yağarken, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı da kaydedildi.

"AFATSIZ OLMASI BİZLERİ SEVİNDİRDİ"
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, "Afatsız olması bizleri sevindirdi. Şu ana kadar üreticilerimizden gelen olumsuz bir durum söz konusu değil. Baraj bölgelerine, dağlara ve ovaya güzel bir yağmur yağdı. Havaların bundan sonra normal düzeyde gitmesi gerekiyor. Mayıs ayında da yağmur bekliyoruz. Aynı bu şekilde yağması ve havaların mevsim normallerinde gitmesi durumunda zeytin, mısır, buğdayda bereket yılı yaşayacağız. İnşallah dilediğimiz gibi olur. Sahada üreticilerimizin yanındayız. Bol, bereketli, güzel bir yıl olmasını diliyorum" dedi.

BİR HAFTAYA ANA TAHLİYENİN ÖNÜ KAPATILACAK

Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Ahmet Engin Turan ise, "Aslında ana tahliye kanalının önünü geçen hafta kapatmayı planlıyorduk. Fakat nehir yatağındaki mevcut su oranı tuzlu olduğu için yağmurları bekliyorduk. Beklediğimiz yağmurlar 20 Nisan tarihinde geldi. Böylece hem tav suyu ihtiyacımız için nehir yatağında su seviyesi yükseldi hem de tuzlu suyun Ege Denizi'ne ulaşması hızlandı. O nedenle Büyük Menderes Nehri'nin Ege Denizi ile buluştuğu ana tahliye kanalının önünü önümüzdeki hafta kapatacağız. Böylece yaz sulaması için de sularımızı muhafaza etmiş olacağız. Şükürler olsun yağmurlar baraj kapaklarının açılmasına gerek bırakmadı. Yine baraj bölgelerinde de yağmurların etkili olmasıyla barajlarımıza da bir miktar su girişi sağlanmış oldu" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.